*Nettavisen* Nyheter.

Tyske Inge (65) er på vei fra Tyskland til Nordkapp i en traktor fra 1955 - med campingvogn bak

PÅ VEI TIL NORDKAPP: Her er den tyske pensjonisten Inge Selchle (65) fotografert på campingplassen i Hoting i Jämtland i Sverige før helga. Hun har langt ut på langtur fra tyske Hannover til Nordkapp - og tilbake igjen Foto: Harry Jonsson

Med en marsjfart på rundt 15 km/t regner hun med å bruke rundt to måneder på reisen.

15.05.14 10:41

Det er nsd.se som forteller historien om tyske Inge Selchle (65) som har lagt ut på det som må være sommerens mest originale langtur. Selchle, som nettopp har blitt pensjonist, la den 24. april ut fra sitt hjem i Hannover i Tyskland på en reise som har tatt henne gjennom Danmark og Sverige, og er planlagt å ende på Nordkapp en gang i juni, skriver Nordlys.

Selchle har imidlertid valgt seg et høyst usedvanlig fremkomstmiddel - en traktor av merket Kramer fra 1955. Bak på denne har hun festet en campingvogn, som hun bor i på veien.

Vekker oppsikt på sin ferd

Som du skjønner, går det ikke akkurat så fort med pensjonisten. Men med en marsjfart på rundt 15-20 km/t klarer Selchle likevel å legge bak seg rundt åtte-ni mil om dagen på sin ferd mot nord.

Og det er ikke til å unngå at reisen blir lagt merke til av media. Allerede har både Norrlandske Socialdemokraten og Östersundssposten omtalt pensjonistens reise på vei gjennom Sverige, og i øyeblikket har Norrlandske Socialdemokraten en journalist ute på veien som forsøker å spore opp Selchle.

Hun ble senest onsdag ettermiddag observert av en bussjåfør syv-åtte kilometer sør for Kåbdalis i Norrbotten i Sverige, så så veldig langt kan hun ikke ha kommet.

- Usedvanlig trivelig dame

Før helgen møtte innehaveren av campingplassen i Hoting i Jämtland, Harry Jonsson, Selchle da hun kom innom campingplassen, melder nsd.se.

Til Nordlys beskriver Jonsson pensjonisten som en usedvanlig godlynt og trivelig dame, som tok veldig godt vare på traktoren sin.

- Det hender fra tid til annen at jeg har gjester som kommer innom på traktor, men det er første gangen jeg har en kvinne på traktor - med campingvogn bak - som kommer innom, forteller Jonsson humrende til Nordlys, og fortsetter:

- Hun tok veldig godt vare på traktoren sin. Morgenen før hun dro av gårde igjen, sto hun og pusset og gnikket på den før hun fortsatte videre på sin ferd.

Tilbake i Tyskland i september

Da Selchle passerte gjennom Strömsund i Sverige for to dager siden, ble hun møtt av en utflyttet landskvinne, Monika Hofman, med boller og varm kaffe, kan Östersundssposten fortelle.

- Hun ble veldig glad for å få kaffe og boller. Reisen hennes har vært veldig fin så langt, bortsett fra et lite motorhaveri i Mora i Sverige, sier Hofman til op.se.

Etter at Selchle forhåpentligvis ankommer Nordkapp en gang i juni, går reisen sørover igjen. Men først skal hun innom Narvik, for å besøke sin søster som er bosatt der. Deretter planlegger hun å reise gjennom Norge sørover, før hun en gang i september har planlagt å igjen være tilbake i Hannover i Tyskland.

Da har hun i tilfelle tilbakelagt distansen Hannover - Nordkapp - Hannover i løpet av rundt et halvt års tid. På traktor. Med campingvogn. I en topphastighet på 20 km/t. Slå den.

Les flere saker i Nordlys

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.