*Nettavisen* Nyheter.

Tyske nynazister marsjerte med politibeskyttelse

NYNAZISTER: Nynazister marsjerte i Dortmund i Tyskland lørdag. Foto: Wolfgang Rattay (Reuters)

Lørdag marsjerte nærmere 1000 nynazister i Dortmund, i protest mot asyl og innvandring.

04.06.16 21:44

Lørdag marsjerte cirka 1000 nynazister gjennom gatene i den tyske byen Dortmund. De demonstrerte mot asyl og innvandring under parolen «Dagen for tysk fremtid», skriver dw.com.

Les også: Drapstiltalt nynazist bryter stillheten
Les også: Flere nynazister fra Norge har kriget i Ukraina

Det var medlemmer at det ultranasjonalistiske partiet NDP og Die Rechte (De Høyre) som arrangerte demonstrasjonen. De to partiene har et sete hver i bystyret i Dortmund.

Cirka 5000 mennesker deltok i en motdemonstrasjon. Blant annet var det laget en speilbarrikade langs ruten. Speil ble også båret langs toget.

Klikk på bildet for å forstørre.

MOT INNVANDRING: «Vårt signal mot utenlandsk infiltrasjon» står det på banneret som de høyreekstreme bar under demonstrasjonen i Dortmund. Foto: Wolfgang Rattay (Reuters)

- De snakker om deres «Dagen for tysk fremtid», men vi ønsker å se en fremtid for Tyskland som er fredelig, sa Michael Eickhoff som var en av de som hadde laget speilbarrikaden.

5000 politifolk var satt inn for å unngå at nynazistene skulle brake sammen med de mange motdemonstrantene. Toget gikk rolig for seg, men lørdag kveld er det planlagt et nytt arrangement i Dortmund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.