RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyske panteoperatører krangler

Sist oppdatert:
Det er full krangel mellom ulike operatører av pante- og retursystemer i Tyskland, og det synes vanskelig å få disse til å fungere sammen, noe som trolig vil være et krav fra EU
Panetstriden i Tyskland er langt fra over. I går ble det kjent at det er konflikter mellom ulike tilbydere av retursystemer. Dermed synes en koordinering av systemene vanskeligere, og dette er viktig for å få et generelt pantesystem til å fungere på et vis som EU vil godta.

En av operatørene, VfW, meldte at en annen, Lekkerland Tobaccoland, planla å slutte seg til VfW, men dette ble avvist av Lekkerland Tobaccoland, som i stedet truet med juridiske skritt mot VfW, ifølge nyhetsbyrået AP.

Det er fortsatt uklart hvordan de ulike retur- og pantesystemene skal fungere sammen, noe som vil være nødvendig, for etter 1. oktober kan man levere en boks i en annen butikk enn der den ble kjøpt.

VfW bruker pantekuponger, mens Lekkerland Tobaccoland, merker boksene med et pantesymbol.

Ifølge adm. direktør Christian Berner i Lekkerland Tobaccoland er det vanskelig å se for seg et nærmere samarbeid mellom systemene nå.

EU gransker nå den tyske innføringen av pant på bokser og engangsflasker, og legger stor vekt på at systemet må være åpent og ikke konkurransehemmende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere