Tyske plakater advarer afghanere mot å dra til Europa

- Du forlater Afghanistan? Er du sikker?, står det blant annet på plakatene, som også inneholder en adresse til en Facebook-side med informasjon om de mange ryktene som florerer om livet i Tyskland.

- Du forlater Afghanistan? Er du sikker?, står det blant annet på plakatene, som også inneholder en adresse til en Facebook-side med informasjon om de mange ryktene som florerer om livet i Tyskland. Foto: Ukjent (Twitter)

Med store plakater i Afghanistans hovedstad Kabul advarer tyske myndigheter befolkningen mot å reise til Europa på bakgrunn av falske forhåpninger.

De første plakatene kunne ses i Kabul søndag. Teksten står på både pashto og dari, de to viktigste språkene i landet.

– Du forlater Afghanistan? Er du sikker?, står det blant annet på plakatene, som også inneholder en adresse til en Facebook-side med informasjon om de mange ryktene som florerer om livet i Tyskland.

– Tro ikke på ryktene og den falske informasjonen som menneskesmuglerne bevisst sprer om den enkle veien til et godt liv i Tyskland. Sett ikke deres liv på spill ved å prøve å flykte til Europa, heter den på siden som styres av den tyske ambassaden i Kabul.

For en drøy uke siden lanserte den norske regjeringen en lignende Facebook-side med navnet «Stricter asylum regulations in Norway». Hensikten med denne er å skremme mennesker uten beskyttelsesbehov fra å søke asyl i Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.