RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyske politikere sa ja til nasjonal minstelønn

Berlin (NTB-DPA): Førstekammeret i Tysklands nasjonalforsamling har vedtatt å lovfeste en nasjonal minstelønn. Vedtaket er et tilbakeslag for statsminister Angela Merkel, som gikk imot lovforslaget.

Det ble likevel vedtatt fredag av Forbundsrådet, som er nasjonalforsamlingens førstekammer eller «overhus». Etter dette blir det ulovlig å betale lønnstakere mindre enn 8,50 euro, eller vel 63,50 kroner, i timen.

Vedtaket ble fattet med stemmene fra representanter for det sosialdemokratiske partiet SPD, miljøpartiet De grønne og venstresosialistiske Die Linke. Disse partiene kontrollerer Forbundsrådet, som består av representanter for Tysklands 16 delstater.

- Forbundsrådet er nå blitt gjort til skueplass for valgkampen foran forbundsdagsvalget, sier den konservative statsministeren i delstaten Hessen, Volker Bouffier.

Tyskland skal velge ny Forbundsdag 22. september i år.

De konservative regjeringspartiene CDU og CSU og deres høyreliberale koalisjonspartner FDP håper å kunne stanse forslaget om nasjonal minstelønn i Forbundsdagen. Disse partiene mener minstelønnen vil føre til alvorlig tap av arbeidsplasser i Tyskland. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere