RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyske regjeringsforhandlinger kan drøye til jul

Berlin (NTB-DPA): Tysklands konservative og sosialdemokrater har holdt sin første forhandlingsrunde om dannelsen av en storkoalisjon. Men det kan drøye til nærmere jul før en ny regjering er på plass i Berlin.

Møtet mellom de konservative søsterpartiene CDU/CSU og sosialdemokratiske SPD onsdag varte i bare halvannen time. De to partene ble enige om å opprette tolv arbeidsgrupper og fire undergrupper som skal utrede samarbeidsspørsmålet nærmere.

Allerede tidlig på ettermiddagen avsluttet de 75 representantene for CDU, CSU og SPD onsdagens arbeid. Nyhetsbyrået DPA spår vanskelige forhandlinger framover, og antyder at det kan ta langt over en måned før en ny regjering kan tiltre.

- Nå er vi i gang, mye må gjøres og vi går ril verket i fellesskap, sa SPDs generalsekretær Andrea Nahles ifølge avisen Frankfurter Allgemeine.

Forhandlingene finner sted etter at valget på ny tysk nasjonalforsamling 22. september endte uten regjeringsdyktig flertall for høyre- eller venstrefløyen. Analytikere sier at skattepolitikk og en lovfestet nasjonal minstelønn er blant de vanskeligste sakene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere