*Nettavisen* Nyheter.

Tyske våpenleveranser skaper uro i Israel

Tel Aviv (NTB-DPA): Israel vil ha et ord med i laget, når Tyskland blir bedt om å levere våpen til arabiske land. Israelerne ønsker medbestemmelse for å kunne trygge sin militære overlegenhet, skriver Tel Aviv-avisen Haaretz.

Amos Gilad i det israelske forsvarsdepartementet holdt i uken som gikk samtaler om tyske våpenleveranser til Midtøsten med regjeringen i Berlin, het det på avisens nettsider søndag. Gilad leder departementets avdeling for politiske spørsmål.

- Som eksempler på tyske våpenleveranser til regionen, nevnte han det planlagte salget av stridsvogner av typen Leopard til Saudi-Arabia. Han kom også inn på en angivelig leveranse av fregatter til Algerie, het det videre i artikkelen i Haaretz.

Israel skal også ha klaget over planene om leveranse av to tyske ubåter til Egypt, fordi den politiske situasjonen i Kairo er usikker. - Vi er svært bekymret over disse planene, sier en regjeringstalsmann ifølge avisen Bild.

Den tyske utenriksministeren Guido Westerwelle forberedte søndag et kort besøk i Israel, der han skulle møte statsminister Benjamin Netanyahu og sin israelske kollega Ehud Barak. Det var ventet at spørsmålet om våpenleveranser ville bli tatt opp på disse møtene. (©NTB)

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.