RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyskere ser lysere på økonomien

Sist oppdatert:
Det er ikke bare amerikanske forbrukere som ser lyst på livet. Det tyske næringslivet overrasket også analytikerne med sin optimisme. Les mer
Det München-baserte IFO instituttet fremla sin sentiment-indeks blant det tyske næringslivet onsdag. Det var ventet et utfall på 96 ifølge Bloomberg News, men indeksen kom inn på 96.4 for januar. I desember kom indeksen inn på 96,2.

Ifølge ekspertene skal den økende optimismen i Tysklands økonomi henge sammen med at euroen har svekket seg over 5 prosent mot dollaren den siste måneden, noe som dempet bekymringen for at eksportbedriftene ville gå tøffere tider i møte.

Utviklingen på euro mot dollar er nemlig svært viktig. Dersom dollaren svekkes vil eksporten fra euro-land, og særlig Tyskland, svekkes. Dette er alvorlig for den tyske økonomien som er avhengig av eksport til USA for å vokse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere