Tyskerne vender ryggen til euroen

Berlin (NTB-AFP-Reuters): Flesteparten av innbyggerne i Tyskland mener landet ville klart seg bedre uten euroen, ifølge en ny meningsmåling.

Målingen som er gjennomført av Emnid for avisen Bild am Sonntag, viser at 51 prosent tror Tyskland vil dra fordel av å gå ut av eurosonen. Bare 29 prosent tror landet kommer til å klare seg dårligere uten euroen.

Oppslutningen rundt statsminister Angela Merkels håndtering av eurokrisen har sunket til 33 prosent, ifølge en annen måling utført for Bild. I midten av juli mente over 60 prosent at hun håndterte krisen på en god måte.

Tallene er et betydelig tilbakeslag for Merkel, som neste år skal forsøke å sikre seg en tredje periode som regjeringssjef når tyskerne velger ny nasjonalforsamling.

Så mange som 85 prosent tror eurokrisen kommer til å forverre seg, og 44 prosent svarer at de er redde for å miste sparepengene sine. 71 prosent mener Hellas bør forlate eurosonen hvis grekerne ikke lever opp til kravene og løftene om budsjettkutt, ifølge Emnid-målingen.

Tysklands økonomiminister Philipp Rösler mener det er stor fare for at løftene blir brutt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.