RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyskland anklager Storbritannia for spionasje

Berlin (NTB-Reuters): Tyske myndigheter har kalt den britiske ambassadøren inn på teppet og krever en forklaring på at også Storbritannia skal ha spionert mot Tyskland.

Britiske medier har de siste dagene skrevet om hvordan britisk etterretning drev overvåking av telefon- og datakommunikasjoner ved hjelp av avanserte lytterstasjoner montert på taket av den britiske ambassaden i Berlin, et steinkast fra den tyske nasjonalforsamlingen og kontorene til statsminister Angela Merkel.

I en kunngjøring fra det tyske utenriksdepartementet opplyses det at den britiske ambassadøren til Tyskland nå må møte i det tyske utenriksdepartementet for å forklare seg. Det er utenriksminister Guido Westerwelle som personlig skal ha gitt ordre om å kalle den britiske ambassadøren inn på teppet.

- Å bruke en diplomatstasjon til å avlytte kommunikasjoner er forbudt og brudd på internasjonal lovgiving, konstaterer det tyske utenriksdepartementet tørt.

Oppslagene i blant annet avisen Independent kommer etter lekkasjer fra varsleren Edward Snowden, som har lekket store mengder informasjon om den amerikanske etterretningstjenesten NSAs omfattende overvåking internasjonalt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere