RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyskland avviser EU-innvendinger mot pant

Sist oppdatert:
Den tyske miljøvernministeren Jürgen Trittin avviser i et svar til EU alle innvendinger mot tysk bokspant og slår fast at panten er kommet for å bli. Det er godt nytt for Tomra
Den tyske regjeringen mener innvendingene EU har fremmet mot det tyske pantesystemet er ubegrunnet. Det melder tyske nyhetsbyråer, som refererer til et svar den tyske miljøvernministeren Jürgen Trittin har gitt til EU-kommisjonær Frits Bolkestein.

Svaret kommer etter at EU i oktober innledet en prosess mot Tyskland på grunn av innføringen av pant på bokser og engangsflasker.

Bolkestein er bekymret over at det tyske pantesystemet er til hindre for utenlandske aktører.

Ifølge Trittins brev mener tyske myndigheter at det tyske systemet ikke strider mot EU-rett. Dessuten mener man systemet ikke påfører bedrifter eller forbrukere spesielt store byrder.

Det vises også til statistikk over import.

Den tyske handelsorganisajonen Hauptverband des Deutschen Einzelhandels (HDE) regner med at EU vil gå videre med en klage mot Tyskland.

En slik klage vil uansett ikke ha oppsettende virkning, og panten vil derfor inntil videre kunne beholdes.

Det tyske miljøverndepartementet åpner døren på gløtt for å diskutere dagens opplegg med ulike systemer, men mener EU allerede har akseptert at det er tungtveiende grunner for selve panten, i prinsippet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere