*Nettavisen* Nyheter.

Tyskland forsøker å overtale Tyrkia og Iran om å bekjempe IS

– Vi forsøker å overbevise de arabiske landene, Tyrkia og Iran om at det er helt nødvendig å samarbeide i kampen mot IS, sier Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier. Foto: Pool (Reuters)

- Helt nødvendig.

11.10.14 19:22

Tyskland forsøker å overtale Tyrkia og Iran til å slutte seg til kampen mot IS, sier den tyske utenriksministeren Frank-Walter Steinmeier.

– Vi forsøker å overbevise de arabiske landene, Tyrkia og Iran om at det er helt nødvendig å samarbeide i kampen mot IS, sier Steinmeier i et intervju med den tyske avisa Tagesspiegel.

Han forteller også at Tyskland oppfordrer myndighetene i Ankara til å gå inn i kampen mot opprørsgruppa Den islamske staten (IS) «med full styrke».

Steinmeiers uttalelser ble publisert samme dag som over 20.000 kurdere i den tyske byen Düsseldorf deltok i en demonstrasjon mot IS.

Tidligere i uken ble over 20 personer såret i sammenstøt mellom kurdere og radikale muslimer i de nordtyske byene Hamburg og Celle.

Tyske myndigheter er nå bekymret for at konflikten mellom kurdere og ytterliggående islamister i Syria og Irak skal føre til økt spenning mellom lignende grupperinger i Tyskland.

– Vi følger svært nøye med på dette, sier innenriksminister Thomas de Maizière til bladet Focus.

Det bor anslagsvis en million kurdere i Tyskland. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.