RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyskland glad for at Obama vil begrense overvåkingen

Berlin (NTB-AFP): Den tyske regjeringen er glad for at USA president Barack Obama vil begrense etterretningsorganisasjonen NSAs fullmakter.

- Mange tyskere er med rette bekymret over informasjonen de har fått om NSAs aktiviteter og brudd på personvernet, sier den tyske regjeringens talsmann Steffen Seibert til AFP.

Obama sa fredag blant annet at USA vil slutte å spionene på allierte lands ledere, at de vil stramme inn etterretningsorganisasjonen NSAs fullmakter og ta mer hensyn til ikke-amerikaneres personvern.

- Den tyske regjeringen ønsker i prinsippet velkommen at beskyttelsen av data og individers rettigheter vil bli bedre ivaretatt i framtiden, også for ikke-amerikanere, sier Seibert.

Han understreker at samarbeid mellom allierte lands etterretningstjenester er i allmennhetens interesse, men la til at tyske myndigheter vil analysere Obamas tale nøye.

Det skapte stor oppstandelse i Tyskland i fjor da det kom fram at USA hadde overvåket statsminister Angela Merkels telefonsamtaler. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere