Gå til sidens hovedinnhold

- Tyskland innfører grensekontroll

Tyskland gjeninnfører grensekontroll i et forsøk på å få kontroll over strømmen av flyktninger og migranter, melder tyske medier.

Tyskland har gjeninnført grensekontroll på grensen til Østerrike på grunn av den store tilstrømmingen av flyktninger til landet. Landet vil også utvide kontrollen på grensen til andre land enn bare Østerrike dersom det blir nødvendig, sier Bayerns delstatsminister.

– Grensekontrollene har heller ingen tidsbegrensning, men vil være avhengig av situasjonen på bakken, sier Horst Seehofer.

– Dette tiltaket er et signal til hele Europa. Tyskland tar sitt ansvar, men på grunn av belastningen må det være en rettferdig fordeling i Europa, sa innenriksminister Thomas de Maizière på en pressekonferanse søndag.

– Må få orden
40.000 flyktninger og migranter ventes å komme til Tyskland i helgen, og lørdag alene kom 13.000 til München. Også natt til søndag og hele søndag strømmet det flyktninger og migranter inn over grensen fra Østerrike.

– Vi må gjøre dette for å få orden, sa de Maizière.

Land som er med i Schengen-samarbeidet, har opphevet passkontroll på grensene. Men de Maizière kunngjøre altså på pressekonferansen at kontroller skal gjeninnføres ved tyske grenseoverganger mot Østerrike.

I ferd med å nå grensen
Visestatsminister Sigmar Gabriel sa tidligere søndag at Tyskland nå er i ferd med å nå grensen for hvor mange flyktninger og migranter det kan ta imot.

– Europas manglende vilje til å gjøre noe med flyktningkrisen er nå i ferd med å skyve Tyskland mot grensen av hva vi kan klare, sier han i et intervju med avisa Der Tagesspiegel søndag.

– Det er ikke det store antallet flyktninger som gjør det vanskelig. Det er hvor fort de kommer som gjør det vanskelig for delstatene og kommunene å håndtere dem, sier han.

Tyskland stanser togtrafikk til Østerrike
Tyskland stopper togforbindelsen til Østerrike fra klokken 17 lørdag, melder det østerrikske nyhetsbyrået Apa.

Nyhetsbyrået siterer det østerrikske jernbaneverket, som også melder at det stopper togforbindelsen inn til Tyskland på grunn av flyktningsituasjon.

Tyske medier meldte lørdag at landet gjeninnfører grensekontroll i et forsøk på å få kontroll over strømmen av flyktninger og migranter.

40.000 flyktninger og migranter ventes altså å komme til Tyskland i helgen, og lørdag alene kom 13.000 til München. Også natt til søndag og hele søndag strømmet det flyktninger og migranter inn over grensen fra Østerrike.

Land som er med i Schengen-samarbeidet, har opphevet passkontroll på grensene. Men ifølge tyske medier vil innenriksminister Thomas de Maizière kunngjøre på en pressekonferanse ved 17.30-tiden søndag at passkontroller skal gjeninnføres ved tyske grenseoverganger.

Visestatsminister Sigmar Gabriel sier Tyskland nå er i ferd med å nå grensen for hvor mange flyktninger og migranter det kan ta imot.

– Europas manglende vilje til å gjøre noe med flyktningkrisen er nå i ferd med å skyve Tyskland mot grensen av hva vi kan klare, sier han i et intervju med avisa Der Tagesspiegel søndag.

– Det er ikke det store antallet flyktninger som gjør det vanskelig. Det er hvor fort de kommer som gjør det vanskelig for delstatene og kommunene å håndtere dem, sier han. (©NTB)

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem