*Nettavisen* Nyheter.

Tyskland på ny økonomisk frammarsj

Berlin (NTB-DPA): Den tyske økonomien har bedret seg vesentlig siden årsskiftet, viser ferske tall. Statistikken tyder på at Tyskland rykker fra resten av EU i den økonomiske utviklingen.

Ifølge det statistiske sentralbyrået Destatis satte eksporten fra Tyskland ny rekord i mars i år, da den kom opp i 91,8 milliarder euro eller nesten 695 milliarder kroner. Veksten skyldtes sterkere etterspørsel etter tyske produkter i land som USA og Kina.

Næringslivets tillit til utviklingen i økonomien ble styrket i april i år. Dermed ser Tyskland i alle fall foreløpig ut til å kunne unngå tilbakeslaget som har rammet mange av de andre landene som bruker EUs felles valuta euroen.

- Alt i alt bekrefter indikatorene klart at den tyske økonomien teknisk sett ikke ble rammet av resesjon ved årsskiftet. Overskudd på handelsbalansen har bidratt vesentlig til dette, sier fagøkonomen Alexander Koch til nyhetsbyrået DPA.

EU-kommisjonen tror eurosonen som helhet vil gå inn i resesjon - to eller flere kvartaler med fall i verdien av produserte varer og tjenester - i løpet av 2012. Men ifølge fagfolkene kan Tyskland greie å opprettholde økonomisk vekst. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.