RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyskland setter ned foten for Tyrkia i EU

Istanbul (NTB-Reuters): Tyrkia reagerer med harme på at den tyske statsministeren Angela Merkel legger hindringer i veien for tyrkisk medlemskap i EU.

Merkel har motsatt seg å åpne et nytt kapittel i Tyrkias medlemskapsforhandlinger med EU neste uke. Tyrkia svarer på sin side med å advare Merkel mot å bruke Tyrkias EU-ambisjoner i et politisk spill på hjemmebane.

- Hvis fru Merkel leter etter innenlandsk materiale til å bruke i valgkampen sin, burde ikke det være Tyrkia, sier EU-minister Egemen Bagis.

Flere EU-land ønsker å ta et nytt langt skritt i retning av tyrkisk EU-medlemskap ved å åpne et nytt kapittel i forhandlingene. De mener EU burde utnytte Tyrkias økende innflytelse i Midtøsten.

Men Tyskland har vært svært kritisk mot statsminister Recep Tayyip Erdogans hardhendte svar på de store demonstrasjonene i Istanbul og andre byer og nekter å gå med på å åpne det nye kapittelet, som ville være det første på tre år.

Møtet med Tyrkia neste onsdag er ennå ikke avlyst, og Irland, som for tiden har formannskapet i EU, prøver fortsatt å få til konsensusen som trengs for at det skal gå sin gang. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere