RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyskland tilbyr seg å behandle Timosjenko

Sist oppdatert:
Kiev (NTB-AFP): Tyskland er i forhandlinger med Ukraina om muligheten for å gi den fengslede opposisjonslederen Julia Timosjenko behandling på et tysk sykehus.

Tysklands utenriksminister Guido Westerwelle møtte fredag Ukrainas president Viktor Janukovitsj i Kiev. Etter møtet sa Westerwelle at det tyske tilbudet står fast.

- Vi vil jobbe sammen for å få en god løsning. Tiden vil vise om det er mulig. Men det er en viktig nyhet at vi jobber med dette, og at vi vil fortsette å jobbe med det, sa utenriksministeren.

Timosjenko ble i 2011 dømt til sju års fengsel for maktmisbruk mens hun var statsminister. Hun har lenge klaget over kroniske ryggplager og befinner seg nå på et sykehus i byen Kharkiv, der fengslet hun sitter i, ligger.

Dommen mot Timosjenko har ført til store problemer i forholdet mellom Ukraina og EU. Hvis Ukraina går med på å sende Timosjenko til Tyskland, vil det kunne åpne opp for at Ukraina kan begynne prosessen med å bli medlem av EU.

En ukrainsk analytiker mener det er store sjanser for at Timosjenko vil bli sendt til Tyskland, men han tror ikke Janukovitsj vil ta en avgjørelse i saken før om én til to måneder. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere