*Nettavisen* Nyheter.

Tyskland vil vurdere veksttiltak for Hellas

Berlin (NTB-Reuters): Tyskland er villig til å se på tiltak som kan få i gang veksten i Hellas, men landet må fortsatt holde seg til avtalte budsjettkutt, fastslår den tyske finansministeren Wolfgang Schäuble.

12.05.12 14:45

I et intervju med Welt am Sonntag sier ministeren at han har forståelse for grekernes situasjon.

- Jeg kan godt forstå grekerne, de har det svært vanskelig. Det finnes ingen komfortabel vei for Hellas, sier Schäuble i intervjuet, som ble offentliggjort lørdag.

Han har selv ingen gode ideer til hvordan det kan skapes vekst i Hellas, bortsett fra at landet holder seg strengt til reformene som er avtalt med blant annet EU.

- Hvis grekerne har en idé om hva vi kan gjøre i tillegg for å fremme vekst, kan vi alltid snakke sammen og tenke på det. Men i siste instans handler det om å gjøre Hellas konkurransedyktig igjen, sørge for at økonomien vokser og åpne opp veien til finansmarkedene igjen. Det krever at de avtalte, grunnleggende reformene gjennomføres, hvis ikke har ikke landet noen mulighet, sier Schäuble.

Han fastholder at det ikke finnes noen bedre løsning for Hellas, og han sier han håper at de som har ansvaret i Hellas snart vil ta til fornuft. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.