RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tysklands ekspresident Christian Wulff må i retten

Berlin (NTB-AFP): Tysklands tidligere president Christian Wulff må torsdag møte i retten, tiltalt for å ha mottatt bestikkelser mens han var statsminister i Niedersachsen.

Tiltalen bygger blant annet på et hotellopphold der en filmprodusent skal ha betalt deler av regningen for Wulff og hans kone. Summen det dreier seg om er 719 euro - knapt 6.000 kroner.

Saken førte til at Wulff gikk av som tysk statssjef i februar i fjor. Forholdet stammer fra den konservative politikerens tid som statsminister i delstaten Niedersachsen i årene fra 2003 til 2010.

Filmprodusenten David Groenewold skal ha betalt deler av regningen for et hotellopphold ekteparet Wulff hadde i München, mot at Wulff støttet ett av hans prosjekter. Wulff sa i vår nei til et tilbud om at korrupsjonsetterforskningen kunne avsluttes om han betalte en bot.

Dette og annet tvilsomt økonomisk samarbeid bidro til den nå 56 år gamle politikerens fall i en av de største politiske skandalene i Tyskland i etterkrigstiden. Et annet nøkkelelement i saken er et huslån Wulff tok opp hos venner og hans forsøk på å skremme mediene fra å omtale lånet.

Påtalemyndigheten skal innkalle 46 vitner i rettssaken. 54 år gamle Wulff nekter for anklagene. Om han blir kjent skyldig risikerer han inntil tre års fengsel. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere