*Nettavisen* Nyheter.

Tyv slo alle rekorder

Foto: (Colourbox)

Hadde han ikke stjålet det selv, så kjøpte han det av andre.

(iBergen.no) Nå er 28-åringen idømt fengsel for den rekordlange listen av butikktyverier.

Bergenseren var svært aktiv i byens butikker det siste halvåret av 2005. Hovedsaklig var det øl og sprit som forsvant ned i jakkelommen til mannen, men også smågodt, pc-utstyr og mobiltelefoner var yndete mål for hans lange fingre.

Til sammen 20 ganger ble han tatt på fersken med tyvegodset på seg. Han var i utgangspunktet tiltalt for ytterligere to tilfeller av å ha robbet butikkhyller, men disse ble frafalt under rettssaken.

I tillegg har han også vært en god kunde for andre tyver som ville selge tyvegodset sitt. For en billig penge kjøpte han flere TV-spill og en sykkel, trass i at han visste det var stjålne gjenstander.

Mangeårig rusmisbruk var årsaken til tyveriene. 28-åringens situasjon har bedret seg noe den siste tiden, etter at han gikk over til å selge bladet =Oslo. Og nettopp rusproblemene ble ansett som en formildende omstendighet av retten.

«Det er rom for en mindre omfattende straffskjerpelse overfor rusmisbrukere som stjeler for å skaffe penger til narkotika enn overfor vinningsforbrytere med profesjonelt tilsnitt.» gjenga retten fra rettsspraksis.

I tråd med politiets påstand, ble mannen dømt til 120 dagers fengsel, med fradrag av ni dager i varetekt.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.