*Nettavisen* Nyheter.

Tyv slo ned 62-åring på soverommet

En 40 år gammel mann er pågrepet og siktet for under et innbrudd å ha slått ned en 62 år gammel mann i sitt eget hjem.

28.10.13 11:48

Det var offerets kone som vekket sin mann, da hun hørte romstering inne i ekteparets bolighus på Rolvsøy, melder Fredrikstad Blad.

Seks ukers jakt

Politiet var først i hælene på innbruddstyven, men hundene mistet sporet under jakten natt til fredag 19. september, som pågikk i flere timer.

Seks uker senere mener politiet å ha funnet gjerningsmannen.

- Vi har siktet en 40 år gammel mann i saken. Han vil bli begjært varetektsfengslet i løpet av mandagen, sier krimsjef Ivar Prestbakken til f-b.no.

Havnet på legevakten

Det 62 år gamle offeret ble så hardt skadd da innbruddstyven angrep ham, at han måtte kjøres til legevakten i Fredrikstad.

- Huseieren er påført forholdsvis store skader i hode og ansikt, opplyste krimsjef Ivar Prestbakken etter at jakten på gjerningsmannen var avsluttet for seks uker siden.

Kona (57) i huset oppdaget at uvedkommende var inne i boligen like før klokken 03 denne fredagsnatten, og vekket sin ektemann – som i sin tur gikk ned og oppdaget innbruddstyven inne på et annet soverom i huset.

- Noe av det verste

Politiet sendte ut etterlysning etter en mann i 40-50 årene, med lys hud, som er cirka 1,70 høy, som var kledd i brun jakke og hadde et skjerf over hodet.

- Dette er noe av det verste som privatpersoner kan oppleve, sa krimsjefen like etter hendelsen.

Han ba publikum om hjelp, fikk inn flere tips, og mener nå å ha pågrepet riktig person.

- Den antatte gjerningsmannen er en kjenning av politiet, sier krimsjefen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.