*Nettavisen* Nyheter.

Tyv sovnet på do

Rømningsinstinktet var noe sløvet da den rusede innbruddstyven valgte å ta en høneblund på do framfor å rømme da han ble oppdaget.

19.01.06 08:24

23 år gamle Ruben Hansen var alene hjemme i huset i Nordre Skogvei i Bergen, da han om morgenen kom ned i stuen for å lage frokost. Til hans store overraskelse oppdaget han en vilt fremmed i sofaen. TV'en sto på, med tekst-tv på skjermen og rundt om kring på bordet sto åpne vin- og spritflasker. Til og med en hostesaft-flaske fra badet, hadde tyven forsynt seg med. Han hadde også pakket «niste» - en pose full av polvarer lå klar til å taes med.

Sovnet på do
«Hvem er du?» spurte Hansen, men fikk bare hvesing til svar. Den 21 år gamle innbruddstyven reiste seg og kom mot ham. Hansen måtte flykte til et annet rom og fikk samtidig ringt en kamerat som bor i nærheten. Da kameraten kom, sov 21-åringen rusen ut på do. Det gjorde han fortsatt da politiet kom litt senere for å pågripe ham.

- Sjokkert
- Jeg ble ganske sjokkert da jeg spaserte ned i stuen og fant en ruset mann der. Hele episoden var veldig ekkel, fordi mannen var aggressiv og veldig ruset, sier Hansen til Bergensavisen.

- Husker ikke avhør
I går ble den 21 år gamle kjenningen av politiet varetektsfengslet til midten av februar, etter å ha erkjent delvis straffskyld for innbruddet og flere bilinnbrudd samme natt. Mannens forsvarer, Johan Eide, mener tilståelsen ikke kan godtas fordi 21-åringen var såpass ruset under avhør at han ikke kunne huske hva han hadde sagt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.