Gå til sidens hovedinnhold

Tyv stjal pengeskap - trodde han

Dersom han prøver seg på safen med skjærebrenner, venter en ubehagelig overraskelse.

(iBergen.no) - Mannen i 40-årene trodde nok det var penger i safen, men det var det ikke. Det var ammunisjon. Safen har vi ikke funnet igjen, så hvis noen finner en slik safe på rundt 70x70 cm i veikanten ett eller annet sted, må de ta kontakt, sier politiførstebetjent Bernhard Krokås ved Masfjorden lensmannskontor.

Han håper ingen prøver seg med sveiseapparat eller lignende på safen – ingen god idé når innholdet er kuler og krutt.

Frekk som fy
Frekk kan du i høyeste grad kalle tyven som stakk innom en fritidsboligen i Masfjorden i Nordhordland søndag klokken 9 om morgenen. Tyven parkerte bilen nedenfor huset, spaserte inn og slet ut igjen en safe på 70 kilo samt en utstoppet rødrev.

- Naboene trodde det var huseieren som var innom og tenkte ikke noe mer på bilen, sier politiførstebetjent Bernhard Krokås ved Masfjorden lensmannskontor.

Tyven tok seg inn ved å knuse en rute i kjelleren. Men da han skulle gå opp trappen til rommene i huset, møtte han en stengt dør. En motorsag som lå i kjelleren ble løsningen på det problemet.

Tatt i Bergen
Da eieren av huset dukket opp noen timer senere, meldte han straks tyveriet til politiet. De hadde opptil flere signalement av både bil og sendte ut meldinger til alle enheter. Manenn ble også fotografert i en fotoboks på vei til Bergen.

- Det viste seg også at bilen var stjålet i Bergen 27. juli. De fikk stoppet mannen senere på kvelden. Men safen fant de som sagt ikke, sier Krokås til iBergen.no.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget