*Nettavisen* Nyheter.

Tyven skulle aldri slått på Mac-en han hadde stjålet

FUNNET IGJEN: Da Mac-en ble slått på kunne eieren spore den kjapt opp igjen. Så kom politiet til unnsetning. (Illustrasjonsfoto) Foto: Justin Sullivan (Afp)

Da den stjålne Mac-en ble skrudd på tok det ikke lang tid før eieren hadde sporet den opp.

Ved 12-tida tirsdag ble politiet på Romerike oppringt av en Oslo-mann som hadde blitt frastjålet sin MacBook Pro for en stund tilbake i tid.

– Han fortalte at han hadde klart å spore opp Mac-en sin på en adresse i Lørenskog, forteller operasjonsleder Thorleif Skovereng i Romerike politidistrikt til rb.no.

Ifølge operasjonslederen hadde sporingen lykkes i det Mac-en ble slått på.

Rykket ut og fant mer

Politiet rykket ut til en utpekt bolig på Kjenn i Lørenskog.

– Der fant vi den aktuelle Mac-en, men også en del annet tyvegods som vi nå er i ferd med å spore opp hvor kan stamme fra, forteller operasjonslederen.

Politiet påtraff flere personer i boligen, ingen av dem skal visstnok være Mac-tyven, men politiet jakter en navngitt mann i 40-åra fra Oslo.

– Han må svare for dette tyveriet, forteller Skovereng.

Benyttet iCloud

Apple-produktene har i flere år hatt appen «Find my iPhone» som kan spore opp telefonen din hvis du ikke finner den igjen via iPad eller andre Apple-produkter.

Ifølge operasjonslederen var det via iCloud Mac-eieren hadde sporet opp sin egen Mac.

– Rykker politiet ofte ut på slike oppdrag?

– Det hender. Så lenge vi mener verdien og ressurssituasjonen tillater det, så gjør vi det. Denne gangen var det blink, forteller Skovereng.

Les flere saker fra Romerikes Blad.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.