RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyven, tyven skal du hete

Sist oppdatert:
Ok, du bør kanskje ikke stjele spillet, men det er vanskelig å ikke bli påvirket av mestertyven Garreth som nå er tilbake.

De to foregående «Thief»-spillene ble ført i pennen av det nå nedlagte selskapet «Looking Glass», og regnes som noen av dataspillenes største perler. «Ion Storm» fikk ansvaret for utvikling av seriens tredje spill, men etter det relativt tamme «Invisible Wars» var det mer enn en fan som skalv i buksa. Heldigvis har alt gått bra, og det skal mye til før et annet PC-spill tar titelen «Sommerens beste spillopplevelse» fra «Thief: Deadly Shadows».

Den store byen Byen
Garreth befinner seg fortsatt i byen bare kjent som, ehh, Byen, og som i spill flest har mørke krefter begynt å røre på seg. En organisasjon kalt «The Keepers» har pekt ut Garreth til å være den som skal gjøre slutt på disse, men som forventet er han ikke helt lysten på oppgaven. Mestertyven vår er mest opptatt av å berike seg selv, en buisness som tydeligvis går bedre enn noen gang. Men selvfølgelig blir han etterhvert sitt ansvar bevisst, og selvom hans egen rikdom står i høysete, oppdager han under spillets gang også andre verdier.

«Deadly Shadows» sine første brett fungerer for det meste som opplæring, og fører deg pent og rolig inn i spillet og historien. Handlingen begynner ikke skikkelig før du etter noen timer dulter borti en «Keeper», og du står da foran flere dager og uker med god underholdning. Dette er et av de lengste spillene vi har sett, og det sier vel sitt når enkelte brett tar like lang tid å komme gjennom som flere fullprisspill.

Variete og godt konstruerte nivåer
Nivåene, som utspiller seg på et vidt spekter av forskjellige lokasjoner, er alle godt designet og oser atmosfære. I tillegg til den utrolig grafikkmotoren som sørger for at alt ser veldig livatt ut, er konstruksjonen fantastisk og de mange maskinstyrte figurene som rusler rundt prikken over i’en. «Ion Storm» fortjener også pluss for å ha utstyrt figurene med en rekke «one-liners», og ikke bare en eller to som i andre spill. Det tar med andre ord en god stund før du hører samme settningen igjen. Lydsiden generellet er også helt utrolig.

«Thief 3» benytter seg av en enten første- eller tredjepersonssynsvinkel, og er bygd opp av ulike oppdrag. Hva du skal gjøre varierer, men som oftest er hovedmålet å stjele en eller annen verdifull gjenstand. Alle de ulike oppdragene er koblet sammen av en svær by hvor du må liste deg rundt. Her har du også friheten til og for eksempel bryte deg inn i andre sine hus.

En spenstig person
Garreth er en meget spenstig person og har et stort antall bevegelser å velge mellom. I tillegg til å hoppe fantastisk høyt, kan han etter en liten stund klatre som reneste «Spider-Man». Takket være Garreth sine atletiske ferdigheter (og også nivåenes konstruksjon) finnes det alltid minst to måter og komme seg gjennom et oppdrag på. Det at du vil spille gjennom dette spillet flere ganger øker den allerede lange holdbarhetstiden.

Sommerens største spillopplevelse
Så lenger du er litt tålmodig snakker vi om en perle av de sjeldne. Atmosfæren er upåklagelig, spillet er stort og du lever deg helt inn i rollen som mestertyven Garreth. Har du en relativt kraftig datamaskin er det bare å håpe på regn, for «Thie: Deadly Shadows» er en opplevelse du ikke vil være foruten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere