RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyvene låste Ronald inne

VINDU: Huseier Ronald Eek kan bare konstatere at tyvene har fjernet listene rundt glasset og krabbet inn mens han lå og sov.
VINDU: Huseier Ronald Eek kan bare konstatere at tyvene har fjernet listene rundt glasset og krabbet inn mens han lå og sov. Foto: Rolf Formo (TELEMARKSAVISA)
Sist oppdatert:
- Da jeg våknet hadde noen låst soveromsdøra fra utsiden mens de romsterte rundt i huset og tok penger og brennevin, sier han.

Ronald Eek lå og sov natt til torsdag da tyver fjernet et vindu og tok seg inn eneboligen hans i Eikstrand i Telemark, skriver Telemarksavisa.

- Da jeg våknet hadde noen låst soveromsdøra fra utsiden mens de romsterte rundt i huset og tok penger og brennevin, sier han.

Det første Ronald Eek gjorde var å krabbe ut vinduet på soverommet og da så han at glasset var tatt ut av ramma på rommer ved siden av.

- Jeg vasset barbeint i snøen rundt huset og kom med inn igjen. Da så jeg et noen hadde romstert inne uten at jeg merket noen. Jeg håper at noen har sett noe og kan tipse politiet, sier han.

Politiet kom ikke
Ronald Eek sier at han la seg til å sove onsdag kveld. Det hadde ikke vært andre personer i huset denne kvelden.

- Jeg var en kjapp tur på toalettet ved 5-tiden og sovnet igjen. Jeg hadde hørt noen mindre lyder, men trodde at det bare var en katt eller noen fugler som romsterte. Da jeg sto opp rundt halv åtte var soveromsdøra låst, og jeg skjønte ikke noe for det var en nøkkel satt i fra utsida.

- Jeg varslet politiet, men etter å ha blitt satt over havnet jeg til slutt hos lensmannen i Bamble. Der hadde de ikke tid til å komme og sikre spor, som det var mange av blant annet i snøen utenfor vinduet.

Stjal penger og sprit
Ronald Eek sjekket boligen i formiddag for å se hva som var blitt borte. Han tror det bare var en tyv på ferde så langt han kunne se av sporene i snøen.

- Tyven har vært i stua og i kontorpulten min. Der lå det cirka 3500 kroner i kontanter. Jakka mi med lommeboka lå i en stol, men var ikke rørt.

- Er det annet som er borte?

- I underetasjen og i rommet ved siden av soverommet mitt, var det rotet rundt. Jeg hadde noen flasker konjakk som nå er vekk, så det er tydelig at det var penger og sprit tyven var på jakt etter. Jeg har en del vinflasker, men disse var ikke rørt så langt jeg kan se.

- Hva med data og fjernsyn?

- Alt av det er på plass, heldigvis. Kanskje vedkommende ikke klarte å bære med seg mer, og det begynte å bli lyst for innbruddet skjedde mellom kvart over fem og halv åtte, sier Ronald Eek.

Måtte til politiet
Politioverbetjent Sverre Walle ved Bamble lensmannskontor sier at det er på grunn av mannskapssituasjonen akkurat nå at politiet ikke kunne rykke ut til boligen til Ronald Eek.

- Hadde vi hatt normal bemanning ville vi reist ut. Ronald Eek er her hos oss og anmelder innbruddet nå, sier Sverre Walle.

Les flere saker fra Telemarksavisa her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere