*Nettavisen* Nyheter.

Tyvene satt i bilen - politiet henla saken

Foto: (OA/Henning Gulbrandsen)

Den stjålne bilen til Oddrun og Knut Lund ble stoppet av politiet i Oslo. Inni satt tyvene. To måneder senere er saken henlagt på grunn av bevismangel.

16.03.12 15:25

- Jeg må si vi er forbauset, sier Knut Lund fra Gjøvik til Oppland Arbeiderblad.

Første juledag fikk kona Oddrun Lund seg en overraskelse da hun ved 21-tiden skulle hjem fra jobb på Haugtun. Bilen hennes var borte. Stjålet. Knut hentet henne, og de dro rett på politistasjonen.

- Irriterende. At noen tar seg slik til rette med våre eiendeler. Mazda'en var helt i orden. Den var ikke verdifull, derfor var den heller ikke forsikret mot tyveri. Men bruksverdien var ikke ubetydelig, forteller Knut Lund.

Ekteparet anmeldte forholdet samme kveld.

Rundt midnatt får Oddrun Lund en telefon fra politiet i Gjøvik. Bilen er stoppet av en politipatrulje i Oslo. I bilen satt to personer fra distriktet, begge godt kjent for politiet fra før.

Det var bare å hente bilen hos Viking i Oslo. Noe som for øvrig kostet 3000 kroner.

Skader og tjuvgods

På de få timene bilen hadde vært i tyvenes besittelse, var den blitt bulket og oppripet. Alt rundt rattstammen var ødelagt i forbindelse med tjuvkoblingen.

De hadde til og med rukket å ta ut vår bilradio og sette inn en annen. De må ha vært effektive, sier Lund.

Bak i bilen lå også en del tyvegods, noen radioer, snøskyfler og diverse tomflasker og skrot.

Ingenting av særlig verdi. Politiet har da heller ikke brydd seg med tyvegodset.

Ekteparet Lund forteller de ble seriøst mottatt ved politistasjonen, og følte det ble gjort et nøyaktig arbeid i forbindelse med anmeldelsen. De var også imponert over at bilen ble funnet så raskt etter anmeldelsen.

«Bevismangel»

Forbauselsen ble imidlertid stor da ekteparet for drøye 14 dager siden mottok brev fra Vestoppland politidistrikt, der bileierne underrettes om at forholdet er henlagt «da det ikke er fremkommet tilstrekkelige opplysninger til å identifisere gjerningsmannen».

Videre står det: «Dersom gjeningsmannen skulle bli kjent og etterforskning gjenopptatt, vil de få underretning.»

Ekteparet Lund har senere snakket med bekjente i politiet, og har fått mer innsikt i hvordan enkelte kriminelle vet å sno seg.

- Så lenge de ikke innrømmer forholdet, og for eksempel sier de har lånt bilen av en de ikke husker navnet på, så kreves det plutselig en langt mer omfattende etterforskning.

Les flere nyheter fra Oppland Arbeiderblad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.