*Nettavisen* Nyheter.

Tyver druknet tre kattunger og raserte huset

Politibetjent Ingar Solberg i Sunndal lensmannskontor ber om tips fra publikum.

Politibetjent Ingar Solberg i Sunndal lensmannskontor ber om tips fra publikum. Foto: Jan Ødegård (Aura Avis)

- Det er så bestialsk at jeg har ikke ord, sier huseieren.

08.10.14 12:04

SUNNDAL (Tidens Krav): 23. september - midt på lyse dagen - brøt tyv(er) seg inn i en privatbolig i Tredalsvegen i Sunndal, melder tk.no.

Politiet fikk melding om innbruddet klokken 14.55.

Les også: Grovt tyveri fra bolighus

- Det er stjålet diverse sølvtøy og smykker. Det er også begått skadeverk inne i boligen, sa operasjonsleder Øyvind Sund i Nordmøre og Romsdal politidistrikt den gang.

Totalskadd

Det skulle vise seg å være verre enn som så. Mye verre.

De ubudne gjestene hadde ikke nøyd seg med å plyndre og stjele. De hadde også tatt livet av tre kattunger som var bare fem uker gamle.

Kattene lå druknet under en dyne i badekaret.

- Det er så bestialsk at jeg har ikke ord. Jeg fatter ikke hva som får folk til å gjøre noe så fryktelig, sier huseieren til Tidens Krav.

Det var hun selv som oppdaget innbruddet. Hun skulle hjemom og hente en sjokoladekake hun skulle ha med på trivselskveld på barneskolen, da hun så at ruta i terrassedøra var knust.

Da hun gikk inn døra fikk hun helt sjokk. Stuemøblementet var totalskadd. Tyven(e) hadde tømt et malingsspann i en stol og sølt maling både på gulv, tepper og i sofaen. I sofaputene var det stukket hull med kniv.

- Jeg ble helt hysterisk da jeg kom inn, sier huseieren til Tidens Krav.

Tryggheten borte

Alt av sølvtøy, smykker, ringer og bunadssølv var stjålet. Tyven(e) hadde også stukket av med et pass, et fotokamera, et videokamera og en Nintendo DS. I tillegg måtte også altså tre små kattunger bøte med livet.

- Jeg gikk helt i kjelleren. Jeg har omtrent ikke sovet eller spist siden det skjedde. Men jeg må bare prøve å distansere meg fra det og ta tilbake hverdagen. Jeg er mamma. Det er det som er hovedoppgaven min. Jeg vil ikke være et offer, sier hun.

Og fortsetter:

- Det er det at det har vært folk her, og at de har rotet rundt i våre private saker, som er det verste å tenke på. Det gjør noe med tryggheten din. Trygghetsfølelsen blir helt borte, sier hun.

- Vi har nå installert både alarm og kameraovervåkning som et ledd i å få tilbake tryggheten, sier hun.

Ingen mistenkte

Politibetjent Ingar Solberg i Sunndal lensmannskontor opplyser til Tidens Krav at politiet fremdeles ikke har noen mistenkte i saken.

- Dette er en meget stygg og alvorlig sak. Vi er veldig takknemlige hvis noen har tips å komme med, sier han.

Politiet kan nås på telefon 02800.

Les flere saker fra Tidens Krav her!


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.