RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tine Brennbakk (Privat)

Tyver prøvde å stjele Joppe (250 kg)

Sist oppdatert:
Men da åtte okser plutselig kom ut av bingen istedenfor en, fikk tyvene det travelt.

Noe høyst uvanlig har foregått i fjøset til Tina og Øyvind Brennbakk i Hattfjelldal natt til søndag. Uvedkommende brøt seg inn i fjøset og stjal verktøy og diesel. Men alt tyder på at de også har forsøkt å få med seg en «liten» okse på drøyt 250 kilo, skriver Helgeland Arbeiderblad.

- Det er uforståelig, men sant, sier Øyvind Brennbakk.

Les hele saken i Helgeland Arbeiderblad!

Band på dyret
Brennbakk mistet verdier i verktøy og diesel for om lag 30.000 kroner som følge av innbruddet. Forsøket på oksetyveri førte ikke til verditap, men det kan se ut som om det var akutt fare for sikkerheten til dem som sto bak.

- De har satt band på en av de minste oksene, og alt tyder på at de har forsøkt å dra den ut av oksebingen. Dette har de tydeligvis ikke fått til, og en minigraver som står inne i fjøset ble derfor brukt som drahjelp, forteller Brennbakk som presiserer at han bare gjetter ut fra spor på åstedet.

- Det jeg tror har skjedd er at når oksen de hadde i band kom ut, så kom også de sju andre oksene. Tyvene har da fått det travelt, for fjøsdøra sto på vidt gap etter dem.

Ønsker tips
Åtte okser gikk fritt rundt fjøset til Brennbakk da han oppdaget at noe var galt natt til søndag. Ingen av dem var skadet, og de er nå på plass i bingen sin igjen.

- Hva er motivet for å stjele en okse?

- Spør du meg, så spør jeg deg. Faren min på 80 år kan huske at bønder stjal kalver til hverandre i gamle dager, men ikke store okser.

- Det er helt tydelig at tyvene ikke visste hva de gjorde heller, og de kunne lett blitt skadet. Nei, dette er helt uforståelig, gjentar Brennbakk.

Bjørn Fossland i politiet leser sporene på åstedet på akkurat samme måte som gårdbrukeren.

- Det er merkelig. Hvis noen i publikum har tips om saken, så er politiet svært interessert i å høre fra dem, sier han.

Les hele saken i Helgeland Arbeiderblad!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere