*Nettavisen* Nyheter.

Tyver slo hull i veggen for andre gang på tre uker

Foto: Bente-Line S. Flatekvål (BA)

Stakk av med tobakk for 200 000 kroner. - Nå har vi fått nok, sier butikkeieren.

20.03.12 21:16

Banneordene som kom fra butikkeier Gudrun-Elisabeth «Duddun» Lindborg, var mange og stygge da hun tidlig tirsdag morgen fikk beskjedrn fra sin kollega.

For andre gang på tre uker hadde tyver knust seg gjennom veggen i Joker-butikken på Søfteland i Os kommune ved Bergen.

Politiet etterlyser tips om bankelyder.

- Jeg blir rett og slett skikkelig forbanna. Dette er så trasig. En ting er det økonomiske tapet vi tar, men en helt annen ting er bekymringen for de ansatte og alt styret det er med opprydding og utbedring etter et innbrudd, sier Lindborg til BA.no.

Tyvene fikk med seg tobakk for omkring 200 000 kroner.

- Vi skal reise oss og få tilbake humøret etter dette. Vi må bare komme oss over sjokket, sier Lindborg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Les flere saker fra Bergensavisen

Kuttet strømmen
For bare tre uker siden tok tyver seg inn gjennom en murvegg og stjal tobakk for over 60 000 kroner. Natt til tirsdag slo tyver til igjen, bare to meter fra stedet tyver slo seg gjennom veggen forrige gang.

- Forrige gang vi hadde innbrudd jobbet de raskt, for alarmen gikk, men de var borte før det kom noen til stedet. Denne gangen har de kuttet strømmen, sier Lindborg oppgitt.

Hun har eid Joker-butikken på Søfteland siden 1998, men denne måneden gir hun seg.

Hun synes det er trist å skulle overlate butikken til nye eiere akkurat nå.

- Man må regne med at man opplever innbrudd i blant, men nå er det nok, nå er vi lei. Det er med en litt dårlig følelse man overlater butikken til andre, sier Lindborg.

Klikk på bildet for å forstørre.

MIster ikke motet
Stein-Rune Alvheim er på opplæring i butikken han straks skal blir butikksjef for. Han håper inderlig ikke innbruddsbølgen på Søfteland fortsetter.

- Det er ganske spesielt med to innbrudd så tett i tid. Men vi mister ikke motet av dette, og vi vurderer selvsagt om vi må innstallere kamera og andre typer alarm, sier Alvheim til BA.no.

Politiførstebetjent ved Os lensmannskontor, Tom Johannessen, var på Joker Søfteland tirsdag morgen sammen med krimteknikere fra Hordaland politidistrikt.

- Nå har vi fått opplysninger fra de ansatte og naboer, og vi er veldig interessert i å komme i kontakt med de som var i, eller har observert en mørk personbil stående ute i veien ved butikken omkring klokken 0030, sier Johannessen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ønsker tips om bankelyder
Krimteknikere foretar full åstedsundersøkelse ved butikken. Ved forrige innbrudd sikret politiet seg DNA-spor fra åstedet.

- Vi ser selvsagt de to innbruddene i sammenheng ettersom fremgangsmåten er den samme. Veggen tyvene har slått seg gjennom, er omkring 10-15 centimenter, og det må nødvendigvis ha laget lyd da de slo seg inn. Derfor er vi veldig interessert i å få vite om det dersom noen har hørt bankelyder herfra i natt, sier Johannessen til BA.no.

Tips til politiet kan ringes til Os lensmannskontor på 56303900 eller på 02800.

Les flere saker fra Bergensavisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.