RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyver stjal 10-tonns bro

Prague Castle (Hradcany) looms over Lesser Town (Mala Strana) district, Charles Bridge and the Moldau (Vltava) River on December 19, 2011 in Prague, Czech Republic.
Prague Castle (Hradcany) looms over Lesser Town (Mala Strana) district, Charles Bridge and the Moldau (Vltava) River on December 19, 2011 in Prague, Czech Republic. (Getty Images)
Sist oppdatert:
Er dette tidenes frekkeste tyver?

Tsjekkiske myndigheter sitter igjen med en millionregning etter at en gruppe tyver utrolig nok klarte å stjele en ti tonn tung bro fra den øst-tsjekkiske byen Slavkov, skriver Daily Mail.

Bro-tyveriet skal være utført av en «jernbanebande», som troppet opp ved et en togstasjon ved broa, medbringende falske papirer som sa at broen måtte demonteres.

Broen var en gangbro som gikk over togskinner som ikke lenger er i bruk, og de ansatte ved stasjonen gikk rett på limpinnen.

Vil koste millioner

Jernbanetalsmann Pavel Halla sier at tyvene hevdet at de var leid inn for å ta ned broen, og så fjerne de ubrukte jernbanesporene for å lage vei for en ny sykkelsti.

- Det var først etter at de hadde dratt at vi sjekket det litt nærmere, og skjønte at vi hadde blitt lurt, sier Halla til Daily Mail.

- Kostnadene for å reparere broen vil komme på mange millioner, forteller Halla.

Skrapmetall

Tyvene rakk altså å demontere broen, stjele metervis med jernbanespor og dra sin vei, før Halla og hans kolleger ante ugler i mosen.

Totalt fikk tyvene med seg en bro på omtrent ti tonn og 200 meter jernbanespor.

Sannsynligvis vil de selge metallet de fikk med seg som skrapmetall, da regionen over tid skal ha hatt problemer med tyver som stjeler metallkonstruksjoner med det målet for øyet.

Er du i området, og ser noen bære på en titonns bro eller 200 meter jernbanespor, vil sikkert tsjekkisk politi gjerne snakke med deg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere