RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

HUMMERFISKE: Terje Søviknes er lidenskapelig hummerfisker, og har lært knepene av far og bestefar siden han var fire år.
HUMMERFISKE: Terje Søviknes er lidenskapelig hummerfisker, og har lært knepene av far og bestefar siden han var fire år. (privat)

Tyver stjal hummeren til Søviknes

- Det er kan ikke være godt å spise hummer på en lørdagskveld når du vet du har stjålet dem.

«Lurer på hvordan hummeren smaker når den er stjelt fra andres teiner...» skrev Os-ordfører Terje Søviknes på Facebook søndag kveld.

- Det er ikke første gang noen har stjålet hummer fra teinene mine, og det er like irriterende hver gang.


- Det er ingen stor sak, men hvor smålig går det an å bli. Skal du drive hummerfiske, så får du kjøpe noen tegner og lage agn selv, istedenfor å luske rundt å tømme andres tegner. Det er kan ikke være godt å spise hummer på en lørdagskveld når du vet du har stjålet dem, sier Frp-ordføreren.

- Hvordan skulle du nyte hummeren?

- Vi har noen herlige hummerkalas med venner og familie utover høsten, og vi skal få til det ennå, sier Søviknes.

Terje Søviknes har vært på hummerfiske utenfor Os siden han var fire år og tryglet om å få bli med sin far og bestefar. I dag lager han sine egne teiner, og har fått god erfaring med hva slags agn som fungerer. De gode fiskeplassene har han arvet fra forfedrene som levde av fiske og gårdsdrift i Os.

- For meg er dette en hobby, omtrent som jakta for de på land. Hver høst girer man seg opp til sesongen som starter 1. oktober klokken 08.00, sier han.

- Hvordan er hummerbestanden utenfor Os?

- Opp gjennom alle årene har bestanden vært under press, men de siste årene, etter at det kom streng regulering, har bestanden tatt seg opp. Nå er minstemålet 25 centimeter, og alle hunner med rogn skal uti igjen, sier politikeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere