Gå til sidens hovedinnhold

Tyver tok 50.000 år gammel mammutknokkel

Tyver tok seg i påsken inn i butikken Naturens Mangfold på Tøyen og fikk med seg en vel ti kilo tung mammutknokkel.

TØYEN: Det meget spesielle tyveriet skjedde etter all sannsynlighet på ettermiddagen lørdag 30. mars.

– Mye tyder på at det har skjedd midt på dagen i en sterkt trafikkert gate. Forbipasserende rapporterte om knust vindu klokken 14.30 på påskeaften, forteller innehaver Rune Frøyland i Naturens Mangfold, som åpnet i Hagegata for knappe sju uker siden.

Over ti kilo

Mammutknokkelen som ble stjålet er rundt 50.000 år gammel og ble funnet i Nordsjøen. Knokkelen er ikke veid, men Frøyland anslår vekten på den 65 centimeter lange knokkelen til mer enn ti kilo.

– De må ha hatt bil eller vært flere og hatt bagger for å få det med seg. Knokkelen er verdt over 5.000 kroner, sier Rune Frøyland, som nå må bruke tid og penger på å skaffe en ny mammut-knokkel.

Les også: Den smaker dr*** og du blir neppe kvitt den

Ikke fossileksperter

En tann fra verdens største hai (Megalodon) og fem andre gjenstander, blant annet flere spesielle mineraler, ble også stjålet under innbruddet. Det som ble stjålet er faktisk noe av det yngste gjenstandene Rune Frøyland har i butikken.

Gjenstandene som ble stjålet har en samlet verdi på 10.000 kroner.

Les også: Spurv hadde uflaks – ble hengt

Tingene som ble stjålet sto i en vindusutstilling, hvor det også lå deler av en mammut-støttann og en mammuttann som ikke ble stjålet.

– Tyvene har neppe vært fossileksperter, sier Frøyland.

Ikke lett omsettelig

De sjeldne objektene er ikke like lett omsettelige som mobiltelefoner eller annet elektronisk utstyr som gjerne blir stjålet.

– Det er ikke så mange samlere på slike ting. Jeg har varslet mine kontakter som nå er klar over tyveriet, så denne må nok selges ute av landet, sier Frøyland.

Les også: – Internasjonal mafia har fått solid fotfeste i Norge

Håper på hjelp

Han mener noen må ha sett eller hørt innbruddet og håper på hjelp fra publikum for å spore opp det spesielle tyvegodset.

– Det må ha vært et kraftig smell da ruta ble knust. Hvis noen har sett noe, så ta kontakt. Hvis det skulle være noen angrende tyver der ute, så ta gjerne kontakt og fortell hvor tyvegodset ligger, så skal jeg hente det og se litt stort på det, sier Rune Frøyland.

Innbruddet er anmeldt til politiet som har vært på stedet og gjennomført åstedsundersøkelser.

Les også: Reddet papegøyen Lilly fra taket