*Nettavisen* Nyheter.

Tyverisiktede polakker fengslet

Ski (NTB): Pågripelsen av fire polakker som er siktet for grovt tyveri av klokker og smykker for 2,5 millioner kroner i kjøpesenteret Drøbak City onsdag, kan føre til at flere lignende saker.

Tre av de polske tyvene ble tatt på toget til Sverige onsdag kveld. Mennene, som alle er polske statsborgere i 30-årene, hadde med seg en tung koffert som inneholdt store mengder tyvegods.

- Det er grunn til å tro at det som var i kofferten er det samme som ble tatt fra Ilmo Ur & Gull, sier politioverbetjent Svein Brage Husdal i Follo politidistrikt til NTB etter at innholdet fredag var kontrollert.

Fredag ble tre av de siktede framstilt for fengsling i Follo tingrett. Politiet har lagt fullstendig lokk over etterforskningen og har klausulert en rekke av dokumentene som ble lagt fram under de lukkede rettsmøtene.

Alle de tre, menn på 34, 38 og 40 år, ble varetektsfengslet i fire uker, med de to første ukene i fullstendig isolasjon.

En fjerde siktet ble onsdag kveld pågrepet i Ystad, helt sør i Sverige hvor ferja over til Polen går. Han sitter nå i svensk varetekt i påvente av videre skritt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag