RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix/AFP)

U23-ritt hindres av snø

Sist oppdatert:
Fredagens etappe i l’Avenir blir sterkt redusert.

Snø på toppen av Col de Madeleine skaper trøbbel for Vegard Breen, Sven Erik Bystrøm og resten av rytterne i det franske etapperittet Tour de l’Avenir.

I stedet for 130 tøffe kilometer over Madeleine og med målgang på førstekategorien Les Saisies, har arrangøren avspist rytterne med en sløyfe på 44,5 kilometer.

- Vi skal starte på baksiden av fjellet i stedet for. Vi skal kjøre over fjellet for å komme ditt, så da får vi nok et inntrykk av hvor mye snø som har kommet, sier fungerende landslagssjef Martin Vestby til procycling.no.

Les også: Norsk sprekk i l'Avenir

For de norske guttene er ikke ruteomleggingen dramatisk. Både Breen og Bystrøm har sittet i brudd innledningsvis, men under torsdagens etappe ble det bråstopp for den norske gjengen.

- Vi viste vel i går at klatreformen ikke er den aller beste. Målet vårt var å sette farge på de tre første etappene, og kanskje stikke av med en etappeseier. Med andre, fjerde og åttendeplass, synes jeg guttene slo godt fra seg.

Det franske stortalentet Warren Barguil leder rittet sammenlagt, sekundet foran Juan Chamarro (Colombia).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere