Gå til sidens hovedinnhold

- Uakseptabelt å si at vi ikke er fine nok

Ann-Hege Lervåg (Sp) snakker for første gang ut om sex-kommentarene fra Odd Eriksen.

Det er Fylkestingets gruppeleder Ann-Hege Lervåg (Sp) som skal ha fått slibrige kommentarer fra fylkesrådsleder Odd Eriksen ved en festlig anledning på Bryggerikaia i Bodø.

Lørdag snakket Lervåg for første gang ut etter at sexsaken har versjert i media i lang tid.

- Odd Eriksen sa til meg at jeg var den eneste på Fylkestinget han ikke hadde hatt sex med. Jeg ble ikke sjokkert over det han sa. Dette var nok en "fjottått" kommentar fra ham etter at klokka hadde passert midnatt, sa Ann-Hege Leirvåg fra talerstolen under Senterpartiets årsmøte denne helga, ifølge Avisa Nordland.

- Ikke et monster
Leirvåg forteller at hun ble sjokkert og overrasket da andre reagerte så krafig når hun gjenfortalte Eriksens kommentarer.

- Jeg har vært vant til kommentarene hans, og det var ikke min intensjon at dette skulle bli en stor sak for media, sier Lervåg.

Hun synes Eriksen har fått et ufortjent dårlig stempel i media.

- Odd Eriksen er ikke et monster, og fortjener ikke å bli framstilt som ett heller. Men han har sine metoder å få makt på, og disse metodene er ikke akseptable, sier Lervåg.

Sprer rykter og kommenterer utseendet
Videre i talen ramser gruppelederen opp kommentarer fra Eriksen som hun mener er uakseptable:

- Det er ikke akseptabelt at en politiker sprer rykter om at noen på Fylkestinget har hatt sex. Det er ikke akseptabelt at en politiker sier at kvinnelige kollegaer og samarbeidspartnere bare kan hive innpå med vafler fordi de har en bøtte med slankekrem på badet. Det er ikke greit at en politiker sier at vi ikke er fine nok, sier Lervåg.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Til an.no vil Lervåg presisere at disse kommentarene er sagt i hennes nærvær.

- Det er kommentarer jeg har overhørt. Jeg refererte kun til hendelser jeg helt sikkert vet at har skjedd, understreker hun.

Gjemt seg for pressen
Lervåg har i den siste tiden kjent på presset fra media.

- Jeg har ikke hatt lyst til å uttale meg, og har gjemt meg for media i leiligheten min. Jeg vil ikke at Sp skal forbindes med en sexskandale. Sex og politikk hører ikke sammen, fastslår politikeren i sin tale.

- Hvorfor ville du snakke ut under møtet i dag?

- Jeg tror alle forventet at jeg skulle si noe. Jeg har ikke noe ønske om at politikken skal blandes med sex, verken når vi forhander eller i media. Men jeg synes det er viktig med fokus på hersketeknikkene som brukes av Odd Eriksen som politiker, sier Lervåg til an.no.

Lervåg var tydelig lettet etter at hun hadde fått snakket ut.

- Nå har jeg sagt mitt, og føler meg endelig ferdig med saken, sier gruppelederen.

Ønsket ikke samarbeid
Også Fylkesleder Ola Smeplass hadde Odd Eriksen som et av temaene i sitt åpningsinnlegg under lørdagens møte.

Han snakket om at Sp i Nordland har hatt muligheten til å samarbeide med Arbeiderpartiet, men at de takket nei:

- Årsaken til dette ligger dessverre ikke i politiske forskjeller. Det var ikke politikken som var problemet. Det var fylkesrådsleder Odd Eriksens oppførsel, og da særlig overfor kvinnelige politikere og gruppeledere, sa Smeplass i sitt innlegg.

Les flere saker fra Avisa Nordland.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album

Kommentarer til denne saken