RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uavgjort i Ålesund

Sist oppdatert:
VIF-damene overrasker i 1. divisjon og tar sommerferie på 3. plass.

Søndag spilte Vålerengas damelag 2-2 borte mot Fortuna Ålesund på Color Line stadion.

Vålerengas nyopprykkede damer har kun tapt én kamp i vårsesongen (0-1 borte mot Fart), og tar sommerpause på 3. plass, fire poeng bak serieleder Medkila og to poeng bak tabelltoer Sandviken. De to beste lagene rykker opp til Toppserien, men det er ikke noe mål for Vålerenga å ta steget opp allerede i år.

- Vårsesongen har vært en ren opptur resultatmessig, likevel varierer vi for mye i prestasjonene til å være klare for toppseriespill. Vi jobber ut i fra de forutsetningene vi har og vi er avhengig av å utvikle spillerne våre uke for uke, sier spillende trener Cecilie Berg-Hansen.

- Vi ønsker å spille god og underholdende fotball og vi har en bit igjen her, også i 1.divisjon. Vi er nyopprykket fra 2.divisjon og vi som lag har kun godt av i hvert fall en sesong til i 1.divisjon.

Har kun tapt én kamp

VIF-damene står med seks seire, tre uavgjorte og ett tap etter årets ti første kamper. Laget har en målforskjell på 21-10, og er ubeseiret på hjemmebane. Vålerenga har kun tapt poeng mot Sandviken på Valle (1-1).

- Jeg er veldig stolt av alle spillerne våre. Det at vi er med og preger 1. divisjon er overraskende og veldig morsomt. I tillegg gjør vårt 2.divisjonslag gode prestasjoner, og det viser at vi har bredde i Vålerenga. Hadde noen spurt meg om vi kom til å ta poeng fra fjorårets toppserielag, Sandviken og Fortuna Ålesund så hadde jeg nok svart et klart ”nei”, sier Berg-Hansen.

Fortuna ville være bortelag

Siste kamp før ferien gikk søndag borte mot Fortuna Ålesund. Fortuna rykket ned fra Toppserien i fjor, men ligger nå på 5. plass i 1. divisjon. Ålesund-laget har slitt på hjemmebane, og før kampen mot Vålerenga ladet de opp som om de skulle spille bortekamp. På Color Line Stadion ble det lagt opp til at Vålerenga var hjemmelag. VIF-damene ble plassert i Fortunas hjemmegarderobe, Vålerengas lagoppstilling ble lest opp sist og VIF måtte også benytte hjemmebenken til Fortuna. Vålerenga nektet imidlertid å bli det første laget som gikk på et tap i Ålesund. Damene hentet opp Fortunas ledelse to ganger, først på straffe ved Cecilie Berg-Hansen, så ved Bente Velde, som var først på en retur fra Fortuna-keeperen. 2-2 var et greit resultat i en jevnspilt kamp, selv om Vålerenga var heldige som ikke ble redusert til ti spillere da ballen ble stanset med hånden på streken og Fortuna fikk straffe.

- Etter to svake prestasjoner mot Grand Bodø og Voss var vi svært opptatt av å finne tilbake til vårt offensive spill. Jeg synes at vi hevet oss i denne kampen og vi brukte ballen mye bedre enn i de to foregående kampene. 2-2 var et greit resultat, men vi kunne avgjort kampen da Hilde Ånneland sto helt upresset på syv meter fem min før slutt, men avslutningen gikk dessverre utenfor. Fortuna skaper ikke stort, bortsett fra at de er farlig frampå på noen dødballer, noe som har vært en gjennomgående svakhet hos oss, sier Berg-Hansen.

Flere nye spillere

Vålerenga går høstsesongen i møte med flere forsterkninger på plass. Ingrid Wang Andersen har lang erfaring fra Toppserien, og har blant annet blitt seriemester med Kolbotn. Midtbanespilleren kommer til Vålerenga fra toppserielaget LSK. I tillegg er Linda Ros fra Donn og Marit Haslie fra Ås klare for VIF.

- Vi er veldig fornøyd med disse forsterkningene i forkant av høstsesongen. Ingrid Wang Andersen er en tøff duellspiller som også har svært gode ballferdigheter. Hun vil forsterke vår midtbane og er en verdifull spiller å ha på treningsfeltet. Linda Ros har endelig blitt spilleklar etter en noe trøblete overgang fra Donn. Hun er en spiller med fin ro og gode pasninger, og hun vil konkurrere om en plass i vår bakre firer. Marit Haslie er ung, men det hun har vist på våre treninger i løpet av våren har vært veldig positivt. Marit har en god fysikk og et veldig godt blikk for spillet. Jeg er imponert over hennes spilleforståelse og jeg liker pasningsfoten hennes, sier Berg-Hansen.

Vålerenga innleder høstsesongen med hengekampen mot serieleder Medkila på Valle 8. august kl. 15.

damer fortuna 670
damer fortuna 670

Vålerenga-damene jubler etter at Bente Velde har utliknet til 2-2 mot Fortuna Ålesund på Color Line stadion.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere