Gå til sidens hovedinnhold

Uavgjort mot HamKam

Storbæk scoret på straffespark.

Kampen på Briskeby ble et par minutter utsatt, da nettet i målet foran Vålerengas supportere ikke var i den standarden dommertrioen ønsket. Det var rett og slett et hull i den ene nettveggen, som måtte repareres med sportstape før dommer Jonny Ditlefsen kunne blåse i gang kampen.

Det var ikke voldsomt underholdende på Briskeby de første minuttene av kampen. Begge lag satset på et direkte spill. Bengt Sæternes vant en del hodedueller på topp, men HamKam vant som regel andreballen, og det ble lite farlig.

Etter seks minutter satt HamKams Abiodun fart etter å ha rundet André Muri. Muri tok opp jakten og gjorde en perfekt takling nede ved dødlinja og ryddet opp igjen.

I kampens niende minutt var HamKam veldig nære å ta ledelsen etter en dødball. Ballen ble slått høyt inn i Vålerengas felt og etter litt klabb og babb havnet den hos Øren som slo den hardt foran mål, hvor to lagkamerater stupte frem for å skli den i mål, men heldigvis for Vålerenga bommet begge på ballen.

HamKam presset
Hjemmelaget HamKam var klart best i innledningen av kampen, og i kampens 12.minutt var det nok en gang farlig. Abiodun headet ned til spisskollega Karekezi som stod helt alene med Troy Perkins. Perkins reddet avslutningen fra kort hold mesterlig, men dommertrioen blåste korrekt av for offisde.

Fem minutter senere kom Vålerenga på en god kontring. Ballen havnet til slutt hos Sæternes som la igjen til spissmakker Luton Shelton. Fra 18 meter klemte han til på direkten, og HamKam-keeper Jon Masalin måtte ut i full strekk for å hindre scoring. De på følgende corneren endte resultatløs for Vålerengas del.

Vålerenga hang litt mer med nå, etter å ha fått litt mer kontroll bakover. Etter 22 minutter kombinerte Shelton, Fredheim Holm og Sæternes fint. Sæternes dro seg fri litt ute til høyre for mål og klemte til fra ti meter, men skuddet gikk i nettveggen bak Masalin som hadde god kontroll på forsøket.

To minutter senere viste Shelton fram sin enorme fart når han parkerte to HamKam-spillere på venstrekanten. Innlegget mot Sæternes ble ryddet unna av HamKam-forsvaret, men Vålerenga beit seg fast. Lars Iver Strand var nære å få pirka ballen i mål etter et fint framspill fra Martin Andresen, men HamKam klarerte igjen. Vålerenga fortsatte å vinne ballen i god posisjon, men klarte ikke å utnytte situasjonen til sin fordel.

Klipt ned
Etter 28 minutter var HamKam på nok en visitt på Vålerengas banehalvdel, men godt defensivt arbeid av Strand og Andresen hindret en farlighet. Andresen fikk ballen, slo tunnel på en HamKam-spiller før Vegard Bjerke klippet han ned, i en duell som kanskje burde gitt gult kort.

Noen minutter senere fikk hjemmelaget et noe billig frispark på kanten av Vålerengas 16-meter. Frisparket ble slått via VIF-muren og Abiodun prøvde å flikke den mot mål, men Perkins kunne enkelt plukke ned ballen.

Straffescoring
I kampens 42.minutt fikk Vålerenga straffespark. Abiodun lagde først et frispark mot Andresen langt inne på Vålerengas banehalvdel. Andresen slo kjapt opp mot Shelton som ikke fikk helt kontroll på ballen. HamKams Førsund prøvde å heade tilbake til egen keeper, men Sæternes var våken, dro seg forbi Masalin og ble felt. Helt korrekt idømt. Straffesparket var det tidligere HamKam-spiller Jarl André Storbæk som skulle ta, slik som i 2006-sesongen, og han var sikkerheten selv når han sendte keeper feil vei og smalt ballen til høyre for seg selv, til sin første Tippeligascoring for sesongen.

Like før pause fikk Erik Hagen sitt andre gule kort på to kamper etter returen til Vålerenga. I en duell med Abiodun klatret Hagen litt, og det var i følge dommer Ditlefsen nok til å trekke opp et kort.

Vålerenga fikk to hjørnespark rett før pause, men klarte ikke å utnytte noen av dem, og dermed gikk lagene til pause med 1-0 ledelse til gjestene, etter en jevnspilt førsteomgang.

Rett i angrep
Vålerenga gikk rett i angrep etter pause, når Sæternes fikk masse plass på høyrekanten. Innlegget mot Shelton var godt, men Førsund fikk headet ballen unna til Vålerengas åttende corner på de første 46 minuttene av kampen. Også den endte resultatløs.

Fire minutter senere kom Vålerenga på en fin kontering. Daniel Fredheim Holm spilte en fin pasning til Shelton som satt fart og prøvde å utfordre HamKams ryggende forsvar. På 18 meter ble han felt og Vålerenga fikk frispark i god posisjon. Storbæk tok seg av frisparket, skrudde det rundt muren men også rett utenfor stolpen.

Redning på streken
Starten av andre omgang var preget av et hjemmelag som prøvde så godt de kunne, men ble effektivt stoppet av et godt Vålerenga-forsvar. Perkins hadde lite å gjøre det første kvarteret av andre omgang.

Etter 57 minutter rullet Vålerenga opp nok et godt angrep. Sæternes la tilbake til Fredheim Holm som igjen fant Storbæk som kom på et godt løp. Han dro seg inn i HamKams straffefelt og fikk lagt over alt og alle til Sæternes igjen som headet mot mål, men Bjerke reddet på streken.

Fem minutter senere spilte Fredheim Holm fint igjennom til Shelton som igjen viste fram sin store fart. Han dro seg innover i feltet og avsluttet fra åtte meter, men rett på Masalin og HamKam fikk ryddet unna.

HamKam hadde noen greie forsøk på å kjempe seg til en utligning, og spesielt Abiodun var aktiv, men André Muri spilte en stor kamp i Vålerengas midtforsvar, taklet, vant hodedueller og løp opp HamKam-spillerne når det trengtes.

Utligning
Det var en ganske så tam jubileumsforestilling på Briskeby. HamKam feiret at klubben er 90 år 10.august, og Vålerenga så ut til å ha grei kontroll bakover på banen.

Allikevel skulle HamKam utligne, så å si ut av intet etter 75 minutter. En lang ball ble slått inn foran Vålerengas mål og Abiodun fikk tak i ballen foran Perkins, som kanskje feilberegnet noe i duellen. Han prøvde å avslutte selv, men rett i blokka. Ballen gikk ut til Tommy Øren som fra 14 meter sendte ballen forbi Perkins og i mål.

To minutter senere trodde Ringberg at han hadde sendt HamKam i ledelsen etter en dødball. Helt alene foran Perkins headet han frisparket i mål, men ble korrekt avblåst for offside.

Moa inn
Vålerengas første bytte kom etter 79 minutter. Mohammed Abdellaoue erstattet Daniel Fredheim Holm.

Etter utligningen spilte HamKam med en helt annen entusiasme og vilje enn tidligere i kampen. Vålerenga slet med å henge med på notene og HamKam presset på for et ledermål.

Likevel fikk Vålerenga til en god kontring etter 81 minutter. Sæternes var sterk i kroppen og holdt unna Bjørnevik før han spilte til Andresen på et flott løp. Han la inn til Moa som headet mot mål, men Moa fikk ikke nok kraft bak headingen og HamKam fikk ryddet unna.

Zajic inn
Vålerengas andre bytte kom etter 84 minutter, når Bojan Zajic erstattet Lars Iver Strand. Det siste Strand gjorde før han ble byttet ut var å pådra seg sesongens andre gule kort.

Vålerenga tok over spillet litt igjen mot slutten av kampen, men det forsøkene og presisjonen ble for dårlig. Ett minutt på overtid fikk allikevel hjemmelaget en stor mulighet til å ta alle tre poengene. Güven la inn foran mål etter et raskt tatt frispark og nykommer da Silva smalt til fra åtte meter, men Muri blokkerte skuddet.

Totalt sett spilte ikke Vålerenga noen god kamp, og det må være lov å si at ett poeng mot Tippeligaens desiderte bunnlag, et lag som hadde tatt ni poeng på 16 kamper og scoret 11 mål, ikke er godt nok.

HamKam – Vålerenga 1-1 (0-1)
Tippeligaens 17.runde, Briskeby, 10.august 2008, 5.583 tilskuere

Mål: 0-1 Jarl André Storbæk (str. 43), 1-1 Tommy Øren (75)

Gule kort Vålerenga: Erik Hagen og Lars Iver Strand

Vålerengas lag mot HamKam: 1 Troy Perkins – 13 Jarl André Storbæk, 5 Erik Hagen, 4 André Muri, 3 Allan K. Jepsen – 10 Lars Iver Strand (26 Bojan Zajic inn 84), 8 Martin Andresen, 23 Kristofer Hæstad, 7 Daniel Fredheim Holm (25 Mohammed Abdellaoue inn 79) – 21 Luton Shelton, 14 Bengt Sæternes

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger