RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uavgjort mot Odd

Sist oppdatert:
ULLEVAAL STADION (vif.no): Vålerenga klarte kun uavgjort mot bunnplasserte Odd Grenland i den 9.serierunden. Rune Lange scoret for Enga.

I heten på Ullevaal Stadion var det Vålerenga som tok tak i kampen med en gang. Det skulle kun gå tre minutter før Vålerengas første store sjanse kom, etter et langt innkast fra Freddy dos Santos som bursdagsbarnet Ronny Johnsen (38) stusset videre. Ballen havnet hos Morten Berre som på femmeterstreken satt ballen høyt over i veldig gunstig posisjon.

Etter dette gikk det fem minutter hvor det skjedde absolutt ingenting, før Freddy dos Santos fikk ballen på høyrekanten etter en fin crossball av Allan Jepsen. Dos Santos driblet av en mann før han la til kaptein Christian Grindheim på 16-meteren. Han fyrte av, hardt, men rett på Odds keeper Rune A. Jarstein.

Samme oppskriften
Etter at Vålerenga hadde vært klart best de første ti minuttene, spilte bortelaget seg mer og mer inn i oppgjøret og presset Vålerenga tilbake på banen uten å klare å skape noen farligheter. Sjansene var det Vålerenga som skapte, og etter 17 minutter så vi en kopi av sjansen til Grindheim tidligere i kampen. Nok en gang var det dos Santos som driblet av en forsvarer og la ballen foran mål, denne gang til Jørgen Jalland som også skøyt rett på Jarstein.

Det kan hende at varmen på Ullevaal satte sitt preg på kampen, men det var forholdsvis kjedelig i en ganske lang periode etter Jallands sjanse. Egentlig skjedde det ingenting før det var spilt 27 minutter og dos Santos tok et innkast raskt. Det endte til slutt med en heading fra Rune Lange, men den gikk noen meter over. Før Odd fikk satt i gang spillet igjen blåste dommeren av kampen for et lite minutt, så alle spillerne skulle få i seg litt drikke.

Snytt for straffe før scoring
Etter 34 minutter av kampen kunne det se ut som Vålerenga ble snytt for et straffespark av dommer Kristoffer Helgerud og hans kollegaer. Odds keeper Jarstein gikk ut for å plukke ned et innlegg men mistet ballen. Rune Lange kom seg foran Jarstein og med keeperen i ryggen ble han felt av bortelagets sisteskanse, men dommeren vinket spillet videre.

Lange skulle allikevel få sin revansje i det klokka passerte 38 minutter. Morten Berre fikk ballen på venstrekanten og fant Daniel Fredheim Holm som løp seg fri nesten nede ved dødlinja. Han tittet opp og la et perfekt innlegg foran mål hvor Rune Lange steg til værs og headet Vålerenga i ledelsen fra syv meters hold.

Etter scoringen hadde Vålerenga et par små farligheter mot Odds mål, men det ebbet ut i ingenting, før dommeren blåste av til pause etter ett minutts tilleggstid. En fortjent ledelse til Vålerenga som hadde de største og eneste sjansene på landslagsarenaen før pause.

Tidlig straffe
Odd Grenland gjorde ett bytte i pausen, da de tok ut kapteinen sin Steffen Hagen, som hadde vært en av Odds beste før pause. Inn kom Fernando de Ornelas og Odd la om til en 3-5-2 formasjon. Byttet hadde ingen umiddelbar virkning, og allerede etter tre minutter av omgangen fikk Vålerenga en straffe etter at Kjetil Wæhler ble dyttet i feltet. Odds Espen Ruud fikk også gult kort for forseelsen.

Christian Grindheim, som bommet på Vålerengas forrige straffe, fikk fornyet tillitt fra 11-metersmerket, men som mot Sandefjord ble det bom. Straffa var ikke godt plassert, og i keeperhøyde, så Jarstein fikk en enkel jobb med å hindre mål. Vålerenga bet seg fast etter returen og det endte med at dos Santos fikk headet mot mål, men også den gikk rett i klypene på Jarstein.

Etter straffa ble det nok en periode uten de helt store hendelsene, bortsett fra et skuddforsøk fra Fredheim Holm som gikk høyt over. Samme mann fikk etter 58 minutter en stor sjanse til å øke ledelsen når han dempet ballen 30 meter fra mål, rundet forsvaret og fikk avsluttet med høyrebeinet. Skuddet var hardt, men Jarstein var raskt nede og fikk avverget.

Etter dette var det en kort periode hvor det kampen levde litt, det begynte med at Odds Könönen snek seg inn bak forsvaret og fikk avsluttet, men Arni Gautur Arason fikk bokset ut. Vålerenga satt i gang en kontring hvor kun et langt Odd-bein hindret at Rune Lange ville kommet alene med Jarstein.

Fellah inn for Jalland
Vålerengas første spillerbytte kom etter 63 minutter, når Mohammed Fellah erstattet Jørgen Jalland på midtbanen. Vålerenga la også da om til en tilnærmet 4-3-3 formasjon, for å demme opp for Odds fem spillere på midtbanen, i følte Petter Myhre til TV2 Zebra under kampen.

Odd var i denne perioden mer med i kampen, og etter 65 minutter kunne de utlignet når Per Nilsson headet en corner rett i stolpen før Vålerenga fikk avklart.

Vålerengas andre bytte kom etter 68 minutter da Daniel Fredheim Holm måtte gi seg med krampe. Han ble erstattet av Jan Derek Sørensen.

Johnsen ut, Muri inn
Etter 75 minutter gikk Ronny Johnsen opp i en hodeduell med de Ornelas. Johnsen fikk klarert, men spillerne stanget sammen og ble liggende og vri seg i smerte. Johnsen måtte gi seg etter smellen, og ble erstattet av André Muri. De Ornelas måtte også ut, og ble erstattet av Fredrik Gulsvik.

Muri fikk nesten umiddelbart muligheten til å øke Vålerengas ledelse, etter at et langt innkast fra dos Santos først hadde blitt klarert så dyttet inn i boksen igjen av Fellah. Fra skrått hold prøvde Muri en avslutning, men ballen sklei av foten hans og gikk noen meter utenfor.

I kampens siste minutter fikk Vålerenga masse rom å boltre seg på, men klarte ikke ikke å utnytte det til det fulle, selv om det ble småfarlig nå og da. Odd hadde også sine muligheter, men forsvaret fikk som regel ryddet opp.

I det klokka passerte 90 minutter viste Mohammed Fellah frem sin eminente teknikk da han rundlurte Espen Ruud nede på venstrekanten. Ruud ble frustrert og meide ned Fellah, og fikk et soleklart gult kort. Det var Ruuds andre gule, og dermed rødt kort på forsvarsspilleren.

Sen utligning
Tre minutter på overtid sendte Odd en lang ball framover. I duell med Vålerengas forsvar fikk Per Nilsson lagt ballen tilbake til innbytter Gulsvik som dunket til fra 14 meter, uttagbart i krysset bak Arason. På en måte kan man si at Vålerenga har seg selv å takke, som ikke klarte å utnytte muligheten fra straffemerket og ikke minst det spillemessige overtaket som de hadde i det meste av kampen.

Vålerenga prøvde å presse framover i tilleggstidens to siste minutter, men Odd stanget unna gang på gang, og dermed ble det kun ett poeng i en kamp hvor Vålerenga helt klart hadde trengt tre, og sannsynligvis også hadde fortjent det.

Hafslund Strøm og Sikkerhet kåret Rune Lange til dagens beste Vålerenga-spiller.

Vålerenga – Odd Grenland 1-1 (1-0)
Tippeligaens 9.runde, 10.juni på Ullevaal Stadion, 10.367 tilskuere

Mål: 1-0 Rune Lange (38), 1-1 Fredrik Gulsvik (90+)

Gule kort Vålerenga: Ingen

Vålerengas lag: 1 Arni Gautur Arason – 13 Jarl André Storbæk, 22 Ronny Johnsen (5 André Muri inn 76), 24 Kjetil Wæhler, 3 Allan K. Jepsen – 6 Freddy dos Santos, 9 Jørgen Jalland (17 Mohammed Fellah inn 63), 19 Christian Grindheim, 11 Morten Berre – 18 Rune Lange, 7 Daniel Fredheim Holm (10 Jan Derek Sørensen inn 68)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere