Uavgjort mot Tromsø

Vålerenga 2 hentet inn 0-2 og fikk ett poeng, men burde hatt alle tre.

27.06.11 18:26

Vålerenga 2 tok i mot Tromsø 2 til kamp i Fair Play Ligaen (2. divisjon) avdeling 4 mandag ettermiddag.

Vålerenga hadde et lite spillemessig overtak i startfasen av kampen, men etter ni minutter startet en marerittperiode for hjemmelaget. Først opphevet Victor Johansen offsidefella slik at Simen Møller kunne løpe mellom han og venstreback Lars Vincent Andersen. Alene med Gudmund Taksdal Kongshavn gjorde Møller ingen feil og sendte Tromsø i ledelsen.

To minutter senere fikk Tromsø et noe billig frispark litt ute på siden, rundt 30 meter fra mål. Vålerenga headet unna men på returen fikk Lars Henrik Andreassen godt treff på direkten og satt ballen helt nede ved stolperota utenfor Kongshavns rekkevidde.

Haidar-dobbel

Vålerenga svarte ganske kjapt, anført av kaptein Adnan Haidar. I kampen 16. minutt gjenvant han ballen høyt i banen og gjorde alt selv da han dro seg inn i feltet fra venstrekanten og plasserte ballen under keeper fra åtte meters hold.

Vålerenga hadde ballen mye og Tromsø lå dypt og satset på kontringer, men det ble få sjanser begge veier før hvilen. Etter 37 minutter ble Sidoine Oussou klart felt på kanten av Tromsøs straffefelt, men ettermiddagens dommer, Anders Gjermshus fra Oslo, valgte å gi Oussou det gule kortet for filming. Oussou måtte for øvrig forlate banen med en liten skade like etter, etter at han fikk en smell i en duell før straffesituasjonen. Oussou ble erstattet av Ahmed El-Amrani, som ble ønsket velkommen av Tromsøs høyreback med en stygg takling bakfra. Frisparket var klart, men Tromsø-spilleren unnslapp utrolig nok det gule kortet.

To minutter før full tid i første omgang var Haidar på farten igjen. Fra rundt 30 meter avanserte han forbi et par Tromsø-spillere før han fra 17 meter plasserte ballen nede i hjørnet bak Tromsøs sisteskanse.

Enveiskjøring

Etter pause var det mer eller mindre ett lag på banen. Vålerenga kjørte kampen og kom til flere muligheter, men Tromsø lå dypt og forsvarte seg godt. De få gangene Tromsø var frampå var etter lange oppspill i bakrom mot en kjapp Møller.

Tre minutter før slutt dro innbytter El-Amrani seg inn i boksen fra sin venstrekant og ble soleklart felt, men dommer Gjermshus vinket igjen spillet videre, utrolig nok. I kampens siste minutt dro Haidar seg fri igjen og fyrte av fra 17 meter. Skuddet var hardt, men Tromsøs keeper hentet fram en feberredning og reddet tre poeng for bortelaget.

- Viser bra holdning

Utviklingssjef Andrea Loberto ledet laget sammen med Gary Chapman da rekruttrener Aleksander Olsen er borte på trenerkurs.

- Vi får en dårlig start, og det er sterkt og komme tilbake til 2-2, men til slutt er det mangel på kvalitet i den siste tredjedelen og i avgjørende situasjoner som gjør at vi ikke vinner, sier Loberto til vif-fotball.no etter kampen.

- Det første målet til Tromsø er veldig billig, og vi må slutte og gi motstanderne våre så billige mål. Vi kan ikke hele tiden score tre-fire mål for å vinne kamper.

Allikevel er Loberto fornøyd med mye som ble vist i Vallhall.

- Etter 0-2 viser vi bra holdning, og vi spiller bra fram til siste tredjedelen. Der var vi ikke bestemte nok, for vi åpner opp en del situasjoner som burde blitt bedre med mer trykk i boksen, sier han.

Adnan Haidar var Vålerengas kaptein i kampen, og var spilleren som snudde nærmest på egenhånd i 1. omgang.

- Adnan var god i dag, trygg med ballen og han hadde et fint drive. Han scorer to mål og er nære et tredje i tillegg til at han jobber steinhardt. Det var godt å se, skryter Loberto.

Lite konsekvent dømming

Kampleder Anders Gjermshus får kritikk fra Vålerenga-ledelsen for sine involveringer i kampen.

- Jeg synes dommeren var svak i dag. Det var en del situasjoner som han burde løst annerledes. Nå så jeg ikke helt straffesituasjonen med Sidoine, men Ahmed sin rett før slutt var soleklar, sier Loberto.

- Først får Sidoine gult for filming, så blir Ahmed meid ned knallhardt bakfra midt på banen uten at det kommer kort fem minutter senere. For meg er det veldig svak dømming og det er lite konsekvent. Man vet ikke hva man skal forholde seg til når man i et øyeblikk kan gå ned å sparke ned folk uten å få noen ting før man får gult for å falle i en duell.

Til tross for to tapte poeng, mener Loberto det er framgang å spore hos Vålerenga-rekruttene.

- Spillemessig er dette et steg i riktig retning. Dette er en kamp jeg følte vi burde vunnet og med litt mer kvalitet på topp og mer bestemthet i enkelte situasjoner burde det vært fullt mulig å ta tre poeng i dag, avslutter han.

Vålerenga 2 - Tromsø 2 2-2 (2-2)
2. divisjon avdeling 4, Vallhall arena, 27. juni 2011, ca 100 tilskuere

Mål: 0-1 Simen Møller (9), 0-2 Lars Henrik Andreassen (11), 1-2 Adnan Haidar (16), 2-2 Haidar (43)

Gult kort Vålerenga: Sidoine Oussou

Vålerengas lag: Gudmund Taksdal Kongshavn - Nikolai Næss, Aleksander Solli, Victor Johansen, Lars Vincent Andersen - Lars Iver Strand (Kamer Qaka inn 87) - Shola Akiniemy, Adnan Haidar - Chuma Anene, Shåresh Ahmadi, Sidoine Oussou (Ahmed El-Amrani inn 38)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag