*Nettavisen* Nyheter.

Uavklart om liberier vitner mot Breivik

Oslo (NTB): Aktoratet har gjennom helgen ikke fått noen avklaring på om de får hentet inn liberiske Alpha Kallon som vitne i terrorsaken.

Kallon, som nå bor i USA, har uttalt seg til både VG og Dagbladet om møtet med Anders Behring Breivik i 2001. Fredag ba aktor Svein Holden politiet om å få tak i ham, men de har ikke fått noen bekreftelse i helgen.

- Jeg har gitt politiet beskjed om at jeg svært gjerne ønsker at han skal avgi forklaring her. Men hvordan status er per nå, vet jeg ikke, sier han til NTB mandag ettermiddag.

Hovedforhandlingen i saken mot Anders Behring Breivik avsluttes om drøye to uker. Det kan også være aktuelt at Kallon på et vis får gitt sin forklaring fra USA. Liberieren har i intervjuer uttalt at Breivik, så vidt han visste, ikke traff noen andre i Liberia enn dem han satte ham i kontakt med. Massedrapsmannen framholdt i retten mandag at Kallons intervjuer bare «bekrefter min historie».

På spørsmål fra Holden anslo Breivik mandag at han tilbrakte to til tre timer daglig med Kallon og kameraten hans den uka han var i hovedstaden Monrovia. Men han fastholdt at han møtte den såkalte serbiske krigshelten flere ganger utenom det.

I retten forklarte Breivik at han hadde hørt at serberen var veldig ustabil og kunne drepe ham dersom Breivik begikk en feil. Derfor var det viktig at de to kontaktene i Liberia ikke visste om hverandre, sa han. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.