Ubåt-observasjon gjort på Stord

Ubåtobservasjonen på Stord viste seg å være av en norsk ubåt.

22.10.14 20:59

- Jeg kan bekrefte at vi har en norsk ubåt som driver trening i området, sier pressevakt Brynjar Stordal i Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) til avisen Sunnhordaland onsdag kveld.

Det var VG som meldte tidligere onsdag kveld at politiet hadde informert forsvaret om observasjon av en ubåt i Sagvåg onsdag kveld.

- Vi kan bekrefte at vi har mottatt en melding fra politiet om observasjon av en ubåt. Norske ubåter er også ute og patruljerer, vi skal nå finne ut nøyaktig hvor ubåten er for vite om det er en av våre egne, sier kaptein Brynjar Stordal, presse- informasjonsoffiser ved Forsvarets operative hovedkvarter til VG.

Også avisen Sunnhordaland meldte om ubåt-observasjoner i området. Pressevakt Stordal sa da at de sjekket om observasjonene er av norske ubåt(er) eller om det kan være av ukjente.

- Vi tar kontakt med personen som meldte inn tipset for å få avklart nøyaktig hvor han observerte ubåten. Deretter sjekker vi om det kan være noen av våre egne utåber. Vi har jo ubåter i det norske forsvaret, sier Stordal til Sunnhordaland.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag