RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TILTALT FOR TRUSLER: Den radikale islamisten og tidigere talsmannen Ubaydulla Hussain i Profetens Ummah møtte som tiltalt i Oslo tingrett mandag morgen.
TILTALT FOR TRUSLER: Den radikale islamisten og tidigere talsmannen Ubaydulla Hussain i Profetens Ummah møtte som tiltalt i Oslo tingrett mandag morgen. Foto: Heiko Junge (NTB Scanpix)

Ubaydullah Hussain får nei til å være fotballdommer

Sist oppdatert:
Islamisten Ubaydullah Hussain har ønsket å fortsette som fotballdommer, men Fotballforbundet sier nei.

Oslo (NTB): Forbundet mener uttalelsene hans bryter med kravene som stilles til en dommer.

Styret i Oslo fotballkrets behandlet saken mandag, og den endelige avgjørelsen tas på neste styremøte. Før det skjer, gis Hussain en mulighet til å komme med en skriftlig uttalelse, opplyser Norges Fotballforbund.

Usikkerhet og ubehag
Fotballkretsen skriver i begrunnelsen at Hussain har vedkjent seg uttalelser som «ved bruk av brutale ord og språkbilder, i det minste er egnet til å fremkalle betydelig usikkerhet og ubehag hos spillere og lagledere, uansett om dette må ha vært tilsiktet eller ikke, særlig for jøder og andre ikke-muslimer, homofile, kvinnelige fotballspillere og personer med bakgrunn fra eller nærstående i norsk militær tjeneste i utenlandsoperasjoner».

Styret mener også at Hussain har kommet med utsagn som er i strid med synet på likestilling mellom kjønnene i norsk fotball og også uttalelser som gjør at spillerne ikke har den nødvendige tillit til hans upartiskhet som dommer.

Hussain overrasket
I en pressemelding sier Ubaydullah Hussain at han er overrasket over avgjørelsen, skriver VG.

«Jeg kommer til å gå videre med denne saken da jeg mener at jeg ikke har brutt noen retningslinjer, ei heller er jeg straffedømt i norsk rett. Jeg synes det er merkverdig at man kan ha vært leder for Klanen (VIF supporterklubb), og i dag dømme i Tippeligaen, mens som tidligere leder for Profetens Ummah så blir man nektet å dømme», skriver han.

Hussain var aktiv dommer fram til våren 2012, og hans autorisasjon utløper i utgangspunktet ikke før etter tre sesonger.

Tiltalt for trusler
I forrige uke måtte Ubaydullah Hussain møte i Oslo tingrett tiltalt for brudd på blant annet rasismeparagrafen og trusler.

Truslene ble ifølge tiltalen framsatt mot en sakkyndig i rettssaken mot mulla Krekar, samt mot to journalister. Hussain er også tiltalt for å ha kommet med hatefulle ytringer mot jøder på internett, og for å ha hetset forfatteren Amal Aden for hennes homofile legning. Tidligere var han også siktet for å utgjøre en trussel mot rikets sikkerhet, men denne siktelsen er henlagt.

Profetens Ummah
Hussain er kjent som talsmann for den islamistiske gruppen Profetens Ummah, men trakk seg fra denne posisjonen i forrige uke fordi han mener seg utsatt for en «heksejakt».

Forsvarer John Christian Elden ba i sin prosedyre om at den 28-årige Oslo-mannen skal frifinnes, mens aktor, statsadvokat Carl Fredrik Fari, la ned påstand om ti måneders fengsel. Dommen i saken forkynnes fredag denne uka. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere