Ubaydullah Hussain siktet for rekruttering til terror

Ubaydullah Hussain er siktet for rekruttering til terror.

Ubaydullah Hussain er siktet for rekruttering til terror. Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix

Ubaydullah Hussain (30), som er talsmann for den radikale ekstremistgruppen Profetens Ummah er siktet for rekruttering til terror.

19.10.15 13:15

De hemmelige tjenestene mener Ubaydullah Hussain har rekruttert en eller flere personer fra Norge til terrororganisasjonen Den islamsk staten (IS) i Syria, melder VG.

– Vi har en pågående etterforskning hvor to personer er siktet for deltakelse, støtte til eller rekruttering til terror, sier politiadvokat Line Nyvold i Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Beslag

30-åringens forsvarer, advokat John Christian Elden, kjente ikke til den nye siktelsen mot Hussain.

Han opplyser videre at Hussain heller ikke er kjent med hva han mistenkes for. Hussain selv sier til VG at han opplever saken som «politisk og religiøs forfølgelse».

Bevis fra dokumentar

Filmskaperen Ulrik Imtiaz Rolfsen har siden 2013 arbeidet med å lage en dokumentarfilm om Ubaydullah Hussain og Profetens Ummah. Politiets sikkerhetstjeneste (PST) gjennomførte 8. juni en razzia hjemme hos Rolfsen og beslagla en rekke filmer fra prosjektet.

Les også: Profetens Ummah-talsmann: - Derfor kan man ta slavinner i krig

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener råfilmene de har beslaglagt, inneholder avgjørende bevis for hvem som rekrutterer norske fremmedkrigere, skrev Dagsavisen i sommer.

Både i Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett har PST fått medhold i at beslaget av upublisert råmateriale fra en dokumentar Rolfsen jobbet med, ikke var lovstridig. I september ble det kjent at saken går til full behandling i Høyesterett.

Les også: Hussain: Profet-hån skal straffes med døden

Borgarting lagmannsrett konkluderte i sin kjennelse med at sekvenser av filmmaterialet kan gi PST verdifull informasjon og spor for å stanse rekruttering til terrorvirksomhet og hindre terrorhandlinger, også i Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.