Den profilerte islamisten Ubaydullah Hussain (31) har sittet varetektsfengslet i Kongsvinger, siktet for terrorrekruttering, trusler og påvirkning av vitner.

Mandag ble det klart at Det nasjonale statsadvokatembete har tiltalt Hussain, som den første i Norge, for terrorrekruttering.

Han har også hjulpet til med rådgivning, kjøp at utstyr og videreformidling av kontaktinfo til IS-personell.

- Nekter straffskyld

Hussain skal ifølge tiltalen ha hjulpet fem navngitte personer, i tillegg til å ha rekruttert minst to konvertitter

- Hussain nekter staffskyld på samtlige poster, sier Hussains forsvarer Ulrik Sverdrup-Thygeson jr. i en kort kommentar til Nettavisen mandag klokken 12.

Les også: Hussain vil flytte til Karasjok for å komme unna islamistmiljøet

3. november

Det nasjonale statsadvokatembetet (NAST) har hatt frist til midten av september med å sende tiltalen til Oslo tingrett og er nå rede.

En rettssak mot Hussain er forhåndsberammet til 3. november i Oslo tingrett - og seks uker frem i tid.

Trusseldommen består

Hussain ble i februar 2014 dømt til 120 dagers fengsel for trusler, tiltalt for oppfordring til terror etter å ha hyllet terrorhandlinger og lagt ut et bilde av dømte terrorister på sin Facebook-profil i 2013. Han ble frikjent av Oslo tingrett for dette.

Da lagmannsretten behandlet ankesaken på forsommeren i fjor, ble han igjen frifunnet for å ha oppfordret til terror, men trusseldommen ble opprettholdt.

Denne dommen er nå rettskraftig

Les også: PST: - Trusselbildet mot Norge er mer komplekst enn noensinne
Les også: Ubaydullah Hussain fengslet i fire nye uker

- Nekter straffskyld

Forsvarer Sverdrup-Thygeson jr. uttalte for en måned siden til Nettavisen at:

- Hussain mener siktelsen er feil. Når han sier seg villig til å flytte ut av Oslo, er det fordi han ikke lenger er del av det islamistiske miljøet og ikke ønsker å sitte varetektsfengslet.