Ubaydullah Hussain utestenges som fotballdommer

Oslo (NTB-Alexander Vestrum): Islamisten Ubaydullah Hussain har ønsket å fortsette som fotballdommer, men Fotballforbundet sier nei. Forbundet mener uttalelsene hans bryter med kravene som stilles til en dommer.

04.02.14 15:20

Styret i Oslo fotballkrets behandlet saken mandag, og den endelige avgjørelsen tas på neste styremøte. Før det skjer, gis Hussain en mulighet til å komme med en skriftlig uttalelse, opplyser Norges Fotballforbund.

Styret mener også at Hussain har kommet med utsagn som er i strid med synet på likestilling mellom kjønnene i norsk fotball og også uttalelser som gjør at spillerne ikke har den nødvendige tillit til hans upartiskhet som dommer.

«Jeg kommer til å gå videre med denne saken da jeg mener at jeg ikke har brutt noen retningslinjer, ei heller er jeg straffedømt i norsk rett. Jeg synes det er merkverdig at man kan ha vært leder for Klanen (VIF supporterklubb), og i dag dømme i Tippeligaen, mens som tidligere leder for Profetens Ummah så blir man nektet å dømme», skriver han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag