RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ubaydullah Hussain utestenges som fotballdommer

Sist oppdatert:
Oslo (NTB-Alexander Vestrum): Islamisten Ubaydullah Hussain har ønsket å fortsette som fotballdommer, men Fotballforbundet sier nei. Forbundet mener uttalelsene hans bryter med kravene som stilles til en dommer.

Styret i Oslo fotballkrets behandlet saken mandag, og den endelige avgjørelsen tas på neste styremøte. Før det skjer, gis Hussain en mulighet til å komme med en skriftlig uttalelse, opplyser Norges Fotballforbund.

Styret mener også at Hussain har kommet med utsagn som er i strid med synet på likestilling mellom kjønnene i norsk fotball og også uttalelser som gjør at spillerne ikke har den nødvendige tillit til hans upartiskhet som dommer.

«Jeg kommer til å gå videre med denne saken da jeg mener at jeg ikke har brutt noen retningslinjer, ei heller er jeg straffedømt i norsk rett. Jeg synes det er merkverdig at man kan ha vært leder for Klanen (VIF supporterklubb), og i dag dømme i Tippeligaen, mens som tidligere leder for Profetens Ummah så blir man nektet å dømme», skriver han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere