*Nettavisen* Nyheter.

Ubaydullah Hussain mener Frankrike må ta ansvaret for å ha satt livet til borgerne sine på spill

Islamisten Ubaydullah Hussain sier den franske regjeringen må ta ansvar for å ha satt livene til sine borgere i fare gjennom sine krigshandlinger. 

Islamisten Ubaydullah Hussain sier den franske regjeringen må ta ansvar for å ha satt livene til sine borgere i fare gjennom sine krigshandlinger.  Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix

- Det Frankrike og deres allierte opplever i dag, opplever vi hver dag gjennom muslimske liv som går tapt grunnet Vestens krigføring, sier han til Nettavisen.

14.11.15 19:29

Fredag kveld og natt til lørdag mistet 127 mennesker livet i en rekke samordnete terrrorangrep i sentrum av Paris.

IS har tatt på seg ansvaret for terrorangrepene og truer med at aksjonen er «den første stormen».

Les hele bakgrunnen her: Terroren i Paris: Dette har skjedd

Ubaydullah Hussain, islamist og talsmann i Profetens Ummah mener det Frankrike må ta ansvaret for det som skjedde selv:

- Vi ser på angrepet i Paris som en direkte konsekvens av Frankrikes krigføring i land som Afghanistan, Mali, Irak og Syria hvor de har vært med på drap på den muslimske sivilbefolkningen, sier han til Nettavisen.

- Den franske regjeringen må ta ansvar for å ha satt livene til sine borgere i fare gjennom sine krigshandlinger, og dette angrepet er et klart bevis på at den Islamske Staten har muskler til å angripe sine fiender på deres hjemmebane, fortsetter han.

- Vi håper at vestlige styrker og deres allierte med dette angrepet i minne trekker seg ut fra kriger som ikke er deres, slik at befolkningen i deres land slipper slike lidelser i fremtiden.

- Støtter du aksjonene i Paris eller synes du det er trist det som har skjedd?

- Det Frankrike og deres allierte opplever i dag, opplever vi hver dag gjennom muslimske liv som går tapt grunnet Vestens krigføring. Mine tanker går til de utallige muslimene som har blitt drept under pådekket av den falske krigen mot terror.

I oktober i år ble Ubaydullah Hussain siktet for å ha rekruttert flere personer fra Norge til Den islamske staten (IS) i Syria.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.