RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uber-bil avskiltet for piratkjøring

Oslo politidistrikt ser ingen forskjell mellom Uber og andre som driver persontransport uten tillatelse.

I helga ble den første Uber-bilen avskiltet.

– Regler for persontransport mot vederlag gjelder for alle. Her skiller vi ikke mellom tradisjonell pirattaxi-virksomhet og Uber når transporten skjer uten nødvendige tillatelser, sier Finn Erik Grønli, leder av trafikkorpset i Oslo politidistrikt, til Aftenposten.

Natt til fredag og lørdag stoppet politiet flere biler for kontroll i Oslo sentrum. To av bilene ble avskiltet fordi politiet mistenker at sjåførene kjørte pirattaxi. Minst en av disse kjørte passasjerer på oppdrag fra Uber.

– Kjøretøyene fikk bruksforbud etter reglene i yrkestransportloven. Dette fordi sjåførene ikke hadde tillatelse til å kjøre passasjerer mot vederlag, sier Grønli.

Ifølge Uber er det første gang at en bil tilknyttet transporttjenesten er blitt avskiltet. Presseansvarlig Daniel Bryne i Uber understreker at selskapet stiller seg «fullt og helt bak sjåføren».

– Vi mener vi driver i henhold til norsk lov. Mange av dagens lover og forskrifter ble vedtatt lenge før smarttelefoner og apper eksisterte, og vi vil jobbe hardt for å samarbeide med stadig flere byer og for å tilpasse regelverket til det 21. århundre, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere