RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ubeseiret mot Sandefjord

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): På norsk fotballs store høytidsdag 16.mai, tar Vålernega i mot et av fjorårets overraskelseslag, Sandefjord Fotball. Vålerenga har til gode å tape mot onsdagens motstander, som ble stiftet i 1998.

Neste kamp: Vålerenga – Sandefjord
Tippeligaens 7.runde, Ullevaal Stadion 16.mai kl. 18.00
Dommere: Svein Oddvar Moen, Haugar SK, Svein Inge Wiken (AD), Kolstad Fotball og Ole Hermann Karlsen (AD), Tverlandet IL

Tabellposisjon*
Vålerenga:
12 (1-2-3, målforskjell 4-8)
Sandefjord: 4 (2-2-2, målforskjell 8-8)
*Den sjette serierunden er ikke ferdigspilt

Form hjemme/borte
Vålerenga hjemme:
1-2-0, målforskjell 3-2
Sandefjord borte: 0-2-1, målforskjell 1-4

Sandefjord Fotball ble til i 1998 da Sandefjord Ballklubb og Runar slo seg sammen for å skape et nytt storlag i Vestfold. Foran fjorårssesongen rykket den nye klubben opp til Tippeligaen, etter å ha vært nære to ganger tidligere, i kvalifisering mot nettopp Vålerenga og Brann.

Lagene har møttes syv ganger tidligere i offisielle kamper, og det har endt med seks seire til Vålerenga og en uavgjort. Den uavgjorte kampen kom i første kvalifiseringskamp i 2003, på kunstgresset i Tønsberg.

I fjorårets sesong ble det da naturlig nok seks av seks mulige poeng for Vålerenga mot Sandefjord, etter 4-1 på Ullevaal Stadion og 2-0 i Sandefjord. Vålerenga tok også i mot Sandefjord i Vallhall i årets første treningskamp, da endte det med 4-2 seier til Vålerenga, etter scoringer av Grindheim (straffe), Lange, Roberts og Berre før Sandefjord reduserte to ganger.

Målrike oppgjør
Når Vålerenga og Sandefjord braker sammen blir det ofte målrike kamper, noe et snitt på over tre mål pr. kamp vitner om. Det har kun endt målløst en gang, i den omtalte uavgjorte kampen i 2003.

Sandefjord overrasket mange i fjor, og gjorde forhåndstipsene om nedrykk til skamme. Sesongen endte med en sterkt niende plass og cupfinaleplass. Denne sesongen, av mange spådd å være den vanskelige andresesongen, har laget igjen startet godt, og har plukket med seg åtte poeng på sesongens seks første kamper. I lørdagens kamp mot gullfavoritt Brann gikk Sandefjord ut i hundre, og ledet 2-0 før det var gått ti minutter. Brann kjempet seg inn i kampen igjen, og sikret en noe ufortjent seier like før full tid.

Vålerenga har som kjent slitt veldig i årets serieåpning, og står kun med en seier, 2-1 hjemme mot Rosenborg i den femte serierunden. Med uavgjort hjemme mot både Stabæk og Strømsgodset er Vålerenga allikevel ubeseiret hjemme i årets sesong.

Siste tre kamper
Vålerenga:
0-1 (Start B), 2-1 (Rosenborg H), 0-0 (Strømsgodset H)
Sandefjord: 2-3 (Brann H), 1-1 (Stabæk B), 2-1 (Tromsø H)

SKADESITUASJONEN
Usikker:
Ronny Johnsen

- Ronny trener fra søndag, og da vil de neste dagene bestemme om han blir klar for kampen, sier medisinsk ansvarlig Haakon Schwabe til vif.no.

Ellers kan Vålerenga stille med et skadefritt mannskap, noe som gjør at Petter Myhre kan velge fra øverste hylle foran denne viktige kampen.

Karantener:
Vålerenga:
Ingen
Sandefjord: Ingen

SISTE OPPGJØR: Sandefjord - Vålerenga 0-2, 29.oktober 2006 på Storstadion
INNBYRDES OPPGJØR (I Oslo, alle turneringer): 4-0-0, målforskjell 12-5
INNBYRDES OPPGJØR, TOTALT (Vålerenga nevnt først): 6-1-0, målforskjell 18-7
STØRSTE VÅLERENGA-SEIER: 4-1, 2.juli 2006 på Ullevaal
STØRSTE SANDEFJORD-SEIER: Ingen
(Kilde kampstatistikk 2001-2006: nifs.no)

Kampreferat siste tre kamper:
Start – Vålerenga 1-0
Vålerenga – Rosenborg 2-1
Vålerenga – Strømsgodset 0-0


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere