RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UBS-megler dømt i Storbritannias største svindelsak

London (NTB-Reuters): Tidligere aksjemegler i storbanken UBS Kweku Adoboli er dømt til sju års fengsel for å ha påført den sveitsiske banken et tap på 2,3 milliarder dollar. Svindelsaken omtales som den største i britisk historie.

- Det er et tydelig snev av en gambler i deg. Det er arrogant å tro at bankens regler ikke gjaldt for deg, sa dommer Brian Keith til 32-åringen, som tirsdag ble dømt til sju års fengsel. Han må sone halve dommen, minus året han allerede har vært fengslet.

Adoboli, som jobbet ved UBSs investeringsavdeling i London, ble i september i fjor pågrepet på jobb av britisk politi, siktet for uautorisert handel med aksjer som førte til at banken tapte en sum som tilsvarer 11,2 milliarder kroner. UBS var allerede en av bankene i Europa som til da hadde blitt hardest rammet av finanskrisen.

Bankens egne kontrollrutiner fanget ikke opp den ulovlige handelen, og ifølge BBC informerte Adoboli selv bankens ledelse om at han hadde vært involvert i uautorisert handel.

Adoboli er sønn av en ghanesisk FN-diplomat, og ble som barn sendt på en velrenommert kostskole i Storbritannia. Han studerte deretter ved universitetet i Nottingham der han tok eksamen i informatikk i 2003. I 2006 begynte han i UBS som investeringsrådgiver. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere